Κόσμος

Εικόνες που καίνε τον Ερντογάν

Εικόνες που καίνε τον Ερντογάν

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν από την ανακοίνωση του αντικαταστάτη του στην πρωθυπουργία (σ.σ. 21 Αυγούστου) και από τις εκλογές. Από την Παρασκευή έχει δημιουργηθεί σάλος στην Τουρκία από τις φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας που δημοσίευσε την Παρασκευή η εφημερίδα «Karsi». Εκεί, ο Ερντογάν διακρίνεται να συναντάται και να έχει συνομιλία με τον Σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν αλ Κάντι.

Πρόκειται για τον Σαουδάραβα που οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει ως«παγκόσμιο τρομοκράτη» και ο ΟΗΕ τον είχε για καιρό στη λίστα με τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση που έχει καταγραφεί πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2012, περίοδος που η είσοδος στην Τουρκία ήταν απαγορευμένη για τον Γιασίν αλ Κάντι. Επιπλέον, στη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με το δημοσιευμένο φωτογραφικό υλικό είναι παρών και ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν.

Οι νέες φωτογραφίες, οι οποίες φέρονται να περιλαμβάνονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει την τουρκική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, δείχνουν τον Γιασίν αλ Κάντι να εισέρχεται στο πάρκινγκ του συνεδριακού κέντρου Halic της Κωνσταντινούπολης και να ακολουθηθεί μετά από λίγο ο Ερντογάν και ο Φιντάν. Ο Ερντογάν με τον αλ-Κάντι μίλησαν μόνοι τους για 51 λεπτά. Στην συνέχεια ο Ερντογάν είχε συνομιλία με τον Φιντάν.

Δεν αναφέρεται τίποτα για το περιεχόμενο της συνομιλίας των τριών αντρών, αλλά σε προηγούμενα άρθρα της η εφημερίδα επισημαίνει, ότι ο αλ Κάντι είχε εγκαθιδρύσει δίκτυο στην Τουρκία και είχε πρόσβαση σε μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο αλ Κάντι με τον Ερντογάν έχουν συναντηθεί 13 τουλάχιστον φορές, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις οποίες παρευρέθηκε και ο επιχειρηματίας Μουσταφά Λατίφ Τόμπας, που εμπλέκεται στα κατασκευαστικά σκάνδαλα της Τουρκίας, αλλά και ο γιος του πρωθυπουργού Μπιλάλ Ερντογάν.

erdogan-al-qadi660

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews