Κοινωνία

Εικονικά παραστατικά στα erasmus του ΑΠΘ

Εικονικά παραστατικά στα erasmus του ΑΠΘ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα με τα εικονικά παραστατικά στα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus του ΑΠΘ διέταξε ο εισαγγελέας. Στο στόχαστρο της έρευνας αναπληρωτής καθηγητής και συνεργάτες του

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος, μόλις παρέλαβε τη δικογραφία με τα εικονικά παραστατικά στα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας ζητεί να στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα της απάτης εις βάρος του ΑΠΘ και της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν οι πρυτανικές αρχές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο στόχαστρο της έρευνας βρίσκονται ένας αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ και συνεργάτες του που φέρονται ότι προσκόμισαν παραποιημένα δικαιολογητικά δαπανών (αεροπορικά εισιτήρια κ.α) στο πλαίσιο των μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν, μέσω του προγράμματος Erasmus, τα ακαδημαϊκά έτη 2010 – 2013.

Σε πταισματοδίκη θα καταθέσουν οι δύο υπάλληλοι του ΑΠΘ που συνέταξαν την πορισματική έκθεση και ο καθηγητής που την  υπέβαλλε στην εισαγγελία, για να παράσχουν διευκρινίσεις σχετικά με τη νόθευση των παραστατικών που εντοπίστηκαν  στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στις  233.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των εικονικών φορολογικών στοιχείων στις 150.000 ευρώ.

Πηγή voria.gr/ του Μάρκου Γεωργίου

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews