Κόσμος

Ινδία: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 4 για το βιασμό της φοιτήτριας

Ινδία: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 4 για το βιασμό της φοιτήτριας

Τέσσερις από τους άνδρες που βίασαν την 23χρονη φοιτήτρια τον περασμένο Δεκέμβριο καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την Ινδία και ολόκληρο τον κόσμο. Η 23χρονη εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια και ένας φίλος της είχαν επιβιβαστεί σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί όπου δέχτηκαν την επίθεση πέντε ανδρών, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος. Βίασαν την κοπέλα και την κακοποίησαν σεξουαλικά με μία μεταλλική ράβδο.

 

Τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά ώστε δύο εβδομάδες αργότερα εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

 

Ο δικαστής Γιόγκες Χάνα ανακοινώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου έκανε λόγο για “ακραία υπόθεση βαρβαρότητας” και “κτηνώδες έγκλημα” που σόκαρε τη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας. Είπε επίσης ότι η υπόθεση χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί ως η σπανιότερη των σπανίων υποθέσεων για τις οποίες επιβάλλεται η θανατική ποινή.

 

“Τώρα η ψυχή της μπορεί να αναπαυτεί εν ειρήνη”, δήλωσε ο αδελφός της φοιτήτριας, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.”Προτού πεθάνει είχε πει ότι θα πρέπει να τους κάψουν ζωντανούς για τον τρόπο που την βασάνισαν…Δεν τους άξιζε τίποτα λιγότερο από τον θάνατο”, πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Ενας από τους συλληφθέντες ως ύποπτοι για την επίθεση αυτοκτόνησε τον Μάρτιο στη φυλακή, ενώ τον περασμένο μήνα ο ανήλικος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων. Πρόκειται για την ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε ανηλίκους σύμφωνα με τον ινδικό νόμο.

 

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews