Κόσμος

Ινδία: Στους 61 ο τελικός απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου

Ινδία: Στους 61 ο τελικός απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες, σε 61 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου στην Μουμπάι.Σε 61 ανήλθε ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση ενός κτιρίου με διαμερίσματα στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας Μουμπάι (Βομβάη), δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων διάσωσης έπειτα από δύο ημέρες ερευνών.

Το τετραώροφο κτίριο στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης είχε καταρρεύσει νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμόντουσαν.

“Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 06:15 πμ έπειτα από λεπτομερή έρευνα όλης της περιοχής για επιζώντες”, δήλωσε ο διοικητής της εθνικής δύναμης διαχείρισης καταστροφών Άλοκ Αβάσθι από την περιοχή.

“Πέραν του προσωπικού της δύναμης αυτής που μετείχε στις προσπάθειες διάσωσης, εκπαιδευμένοι σκύλοι, συσκευές εντοπισμού ζωής και κάμερες εντοπισμού θυμάτων χρησιμοποιήθηκαν στις έρευνες”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια και έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το κτίριο αυτό, ηλικίας περίπου 30 ετών, ήταν ένα συγκρότημα κατοικιών για δημοτικούς υπαλλήλους, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στα κριτήρια ασφάλειας.

Η αστυνομία συνέλαβε χθες έναν εργολάβο έπειτα από καταγγελία των δημοτικών αρχών ότι είχε κάνει παράνομες μετατροπές στο ισόγειο του κτιρίου.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews