Πολιτική

Υπερ της πρότασης δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ

Υπερ της πρότασης δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ

Τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και η Δημοκρατική Αριστερά τάσσονται υπερ της διενέργειας δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ. Κάτι τέτοιο έγινε γνωστό νωρίτερα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Αντίθετα το ΚΚΕ απάντησε αρνητικά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ σχετικά με το θέμα έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Άρματος Πολιτών Γιάννη Δημαρά και αργότερα με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκο Νικολόπουλο. Συμφώνησαν για την τακτική που θα ακολουθηθεί σε σχέση με το θέμα της μικρής ΔΕΗ.

Στις 11:00 υπήρξε επικοινωνία του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμφωνούμε με την απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να συνυπογράψουμε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η μικρή ΔΕΗ αποτελεί το πρώτο βήμα για την παραχώρηση των πηγών ενέργειας που πρέπει να σταματήσει τώρα.

Το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ εισάγεται στη Βουλή την ίδια ημέρα που ξεκινά η διαδικασία παραχώρησης των θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο και τη Νότιο Κρήτη παίρνοντας ως δεδομένο τη μέση γραμμή με την Ιταλία και τη Λιβύη, δικαιώνοντας τη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εδώ και τρία χρόνια ενώ όμως ο Πρωθυπουργός δεν προχωρά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Ο ορυκτός πλούτος της χώρας και οι πηγές ενέργειας αποτελούν περιουσία των Ελλήνων και δεν θα επιτρέψουμε να χαριστούν σε χρηματοδότες και δανειστές».

 Και η ΔΗΜΑΡ υπέρ του Δημοψηφίσματος

 Βάσει των τελευταίων πληροφοριών και η Δημοκρατική Αριστερά φέρεται να τάσσεται υπερ της πρότασης Τσίπρα καθώς σε καμία των περιπτώσεων η Αγίου Κωνσταντίνου δε θέλει να διασπαστεί η μικρή ΔΕΗ. Μένει να δούμε αν η “συνεργασία” αυτή μετατραπεί σε συγκυβέρνηση όταν και αν γίνουν οι εκλογές και βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews