Πολιτική

Υποψηφιότητα έκπληξη για τον Γιώργο Παπανδρέου

Υποψηφιότητα έκπληξη για τον Γιώργο Παπανδρέου

Ανησυχία επικρατεί στο περιβάλλον, στενό και ευρύτερο, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου για το πολιτικό του μέλλον καθώς έστω και πρόωρα έχει ανοίξει η κουβέντα περί πρόωρων εκλογών και ουδείς γνωρίζει τι μέλει γενέσθαι.

Η ανησυχια έγκειται στο γεγονός ότι κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τις προθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, οχι μόνο για τα ψηφοδέλτια που είναι εδεχόμενως πρόωρο, αλλα και για το αν το ΠΑΣΟΚ θα υφίσταται και θα κατέβει στις εκλογές ή θα συμπράξει με άλλα κόμματα.

Ορισμένα στελέχη από τον κύκλο του Παπανδρέου δεν αποκλείουν να υπάρχει σχέδιο μη κάθοδου του στις εκλογές σε μια προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εξοβελίσει τον πρωην αρχηγό του και να απαλλάξει το “μικρό” κόμμα που θα λέγεται ΠΑΣΟΚ (;) απ’ ότι το συνδέει ιδεολογικά, πολιτικά και συναισθηματικά με το “παπανδρεϊκό” παρελθόν του.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο πρών πρωθυπουργός μελετά και μεθοδεύει την μεταπήδησή του από την εκλογική περιφέρεια Αχαϊας στην Α’ Αθηνών, καθώς στην ιδιαίτερη πατρίδα του αφενός το κλίμα από τους εσωκομματικούς αντιπάλους δεν είναι καλό και αφετέρου στις προσεχείς εκλογές ίσως και να “παίζεται” η μία και μοναδική έδρα του ΠΑΣΟΚ!

Το αν θα τα καταφέρει να είναι υποψήφιος σε μια μεγάλη περιφέρεια όπως η Α’ Αθηνών δεν είναι  εύκολη υπόθεση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Κώστας Σκανδαλίδης που ήταν πρώτος σε σταυρούς δεν θα το δεχτεί με κατεβασμένα χέρια, ενώ αντιδράσεις είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και σε οποιαδηπότε άλλη μεγάλη περιφέρεια επιχειρήσει να είναι υποψήφιος, από τη στιγμή ο Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ να είναι “κόκκινο πανί” για τα όσα τραβά η χώρα.

 

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews