Ελλάδα

Υπουργείο Οικονομικών: συνεχείς συσκέψεις ενόψει τρόικας

Υπουργείο Οικονομικών: συνεχείς συσκέψεις ενόψει τρόικας

Συνεχείς συσκέψεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα έχουν καθ” όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εν όψει της επανόδου των επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Στο «τραπέζι» των συσκέψεων, προκειμένου να συνταχθεί και το κείμενο, βάσει του οποίου θα διαπραγματευθούν στη συνέχεια η ηγεσία του υπουργείου με τους επικεφαλής της τρόικας, έχουν τεθεί, μεταξύ άλλων, η εκτέλεση του προϋπολογισμού, το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία, η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση τον Οκτώβριο της δόσης του 1 δισ. ευρώ, η προετοιμασία για τα προαπαιτούμενα της επόμενης διετίας και η διαμόρφωση του τελικού σχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2014.

Ο συγκεκριμένος φόρος θα αφορά το σύνολο των ακινήτων που κατέχουν οι φορολογούμενοι (κατοικίες, οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμού, κτίσματα εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια, κ.λπ.).

Ειδικά για τα αγροτεμάχια, αυτά αναμένεται να φορολογούνται ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκονται (πεδινά, ημιορεινά, ορεινά) και το εμβαδόν. Ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το στρέμμα και θα είναι μικρότερος για τις εκτάσεις γης που εκμεταλλεύονται οι κατ” επάγγελμα αγρότες. Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει 945 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων και ο φόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβάλλεται κλιμακωτά και θα είναι κατά μέσο όρο 10 ευρώ ανά στρέμμα.

 

πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews