Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση διατάχθηκε για παρεμβάσεις στα capital controls

Εισαγγελική παρέμβαση διατάχθηκε για παρεμβάσεις στα capital controls

Ποιος κατάφερε πάρα τα capital controls να ξεφύγει και να συναλλάσσεται με περισσότερα χρήματα από το επιτρεπόμενο όριο;

O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ισίδωρος Ντογιάκος έδωσε εντολή για να ερευνήσει η Εισαγγελία την παραπάνω καταγγελία ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα άλλα και δημοσιεύματα του Τύπου.

Με βάση τα δημοσιεύματα πολίτες άλλα και πολιτικοί χρησιμοποιώντας «παράθυρα ή γνωριμίες» κατάφεραν να σπάσουν το εμπόδιο των capital controls, την ώρα που το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέμενε κλειστό ακριβώς για να αποφευχθεί η έμμεση φυγή κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Ντογιακος με παραγγελία του ζητά από τον εισαγγελέα Γεράκη να διενεργήσει ο ίδιος προσωπικά προκαταρκτική έρευνα προκείμενου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αλλά και το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους οποιουδήποτε οπός φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Λόγω δε της σοβαρότητας του θέματος που ενδεχομένως να ακουμπήσει και πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ντογιακος ζήτησε τη συνδρομή προς τον Εισαγγελέα Γεράκη και άλλων αρμοδίων ανακριτικών αρχών. Μεταξύ αυτόν, της εισαγγελίας Διαφθοράς, των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος,της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews