Κοινωνία

Εισαγγελική παρέμβαση για τα κλειστά πανεπιστήμια

Εισαγγελική παρέμβαση για τα κλειστά πανεπιστήμια

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

 

Αφορμή για την εισαγγελική εντολή αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός, Κων. Αρβανιτόπουλος, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το θέμα των «κλειστών πανεπιστημίων».

 

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση υπό την εποπτεία εισαγγελέα. Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί, εάν από την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίων προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

 

Την ίδια ώρα, παράταση στην περίοδο των εγγραφών, με ορισμό νέων ημερομηνιών, θα δώσουν τα Πανεπιστήμια που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, όπως έκανε γνωστό το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, με αφορμή σχετικό αίτημα του υπουργού Παιδείας.

 

Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων επιρρίπτει σαφώς την ευθύνη για τις δυσχέρειες στις εγγραφές των φοιτητών στην κυβέρνηση, που όπως σημειώνει ανακοίνωσε το μέτρο της διαθεσιμότητας 1.349  διοικητικών υπάλληλων από 8 ΑΕΙ της χώρας και προχώρησε στην έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

 

 

 

 

 

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews