Κόσμος

Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο Πακιστάν

Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο Πακιστάν

Ένας ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα σε απομακρυσμένη περιοχή του δυτικού Πακιστάν και έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί, όπου κουνήθηκαν κτίρια.

Το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο USGS ανακοίνωσε ότι ο σεισμός αυτός μεγέθους 7,8 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση 233 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της περιοχής Νταλμπάντιν στην δυτική επαρχία του Πακιστάν, Μπαλουτσιστάν.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση θυμάτων ή σημαντικών ζημιών από τον σεισμό αυτόν, ο οποίος σημειώθηκε στις 16:29 τοπική ώρα (14:29 ώρα Ελλάδος) σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την πόλη Χούζνταρ, στην πακιστανική επαρχία Μπαλουτσιστάν, και είχε εστιακό βάθος περίπου 15 χιλιομέτρων, σύμφωνα επίσης με την αμερικανική και την πακιστανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Geo μετέδωσε ότι ορισμένα σπίτια στην περιοχή αυτή υπέστησαν ζημιές.

Ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός στις μεγάλες πόλεις του νοτίου Πακιστάν, όπως το Καράτσι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, αλλά και έως την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, όπου κουνήθηκαν κτίρια, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Οι άνθρωποι έτρεχαν για να βγουν από τα κτίρια στο Καράτσι, φοβούμενοι μετασεισμούς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Dunya.

«Ήταν ένας ισχυρός σεισμός. Ήταν ένας μεγάλος σεισμός, αναμένουμε μετασεισμούς», δήλωσε στο GEO ο επικεφαλής της πακιστανικής σεισμολογικής υπηρεσίας Ζάχιντ Ράφι.

Ωστόσο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε μια απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη ορεινή περιοχή του Μπαλουτσιστάν, όπου δεν υπάρχουν σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

«Η περιοχή που επλήγη είναι αραιοκατοικημένη, χωρίς ψηλά κτίρια, ελπίζω επομένως ότι οι απώλειες θα είναι ελάχιστες», πρόσθεσε ο Ράφι.

Τον περασμένο Απρίλιο, ένας ισχυρός σεισμός στο ανατολικό Ιράν είχε προκαλέσει τον θάνατο 41 ανθρώπων, οι 40 από τους οποίους έχασαν την ζωή τους σε μια μικρή πακιστανική πόλη της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν, στην μεθόριο με το Ιράν.

Πηγή ethnos.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews