Κόσμος

Ισπανία: Ο ΣΥΡΙΖΑ ροκκανίζει τους Podemos

Ισπανία: Ο ΣΥΡΙΖΑ ροκκανίζει τους Podemos

Νέα ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό καταγράφεται στην Ισπανία με τους Podemos να υποχωρούν στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων και τους Σοσιαλιστικές (PSOE) και το κυβερνόν Λαϊκό Κόμμα (PP) να ανακτούν οτο προβάδισμα. Η ανατροπή αυτή αποδίδεται στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και το σπιράλ θανάτου στο οποίο μπήκε η οικονομία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των σκληρών διαβουλεύσεων.

Η υποστήριξη των ψηφοφόρων για το κεντροδεξιό PP φθάνει το 29,1% και για το PSOE το 25,1%, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση της GAD3 που δημοσιεύθηκε στην ισπανική εφημερίδα ABC.

Η υποστήριξη για το Podemos, που μεταμόρφωσε το πολιτικό σκηνικό στα μέσα Ιουνίου όταν αριστεροί σχηματισμοί τους οποίους υποστήριξε κέρδισαν τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της χώρας στις δημοτικές εκλογές, έπεσε στο 15%.

Μία δεύτερη δημοσκόπηση, από την εταιρία ερευνών Simple Logica που δημοσιεύθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα larepublica.es, έδειξε παρόμοια αποτελέσματα.

Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έχουν δείξει τα τρία κόμματα να έρχονται σχεδόν στήθος με στήθος. Σε δημοσκόπηση της Metroscopia, που θεωρείται σημείο αναφοράς στην Ισπανία, την οποία δημοσίευσε η El Pais στις 5 Ιουλίου, τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό από 21,5% έως 23%.

Τόσο στη δημοσκόπηση της GAD3 όσο και σε εκείνη της Simple Logica το δείγμα αποτελείτο από περίπου 1.000 ψηφοφόρους. Η πρώτη διενεργήθηκε στο διάστημα 23 Ιουνίου-8 Ιουλίου και η δεύτερη από την 1η έως την 9η Ιουλίου.

Οι βουλευτικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Πηγή sofokleousin

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews