Κόσμος

Ισραήλ: Οι αρχές κατεδάφισαν και το σπίτι του δράστη της επίθεσης σε στάση του τραμ

Ισραήλ: Οι αρχές κατεδάφισαν και το σπίτι του δράστη της επίθεσης σε στάση του τραμ

“Το σπίτι του τρομοκράτη αυτού που θέρισε με αυτοκίνητο ισραηλινούς πολίτες σκοτώνοντας ένα βρέφος και μια νεαρή γυναίκα σε στάση του τραμ καταστράφηκε στο Σιλουάν”

Ο στρατός και η ισραηλινή αστυνομία κατεδάφισαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και το σπίτι του παλαιστίνιου δράστη της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε στάση του τραμ στην Ιερουσαλήμ στις 22 Οκτωβρίου που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων.

“Το σπίτι του τρομοκράτη αυτού που θέρισε με αυτοκίνητο ισραηλινούς πολίτες σκοτώνοντας ένα βρέφος και μια νεαρή γυναίκα σε στάση του τραμ καταστράφηκε στο Σιλουάν”, συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, διευκρίνισε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Το τιμωρητικό αυτό μέτρο λήφθηκε τη στιγμή που πολύ μεγάλη ένταση επικρατεί εδώ και εβδομάδες στην Ιερουσαλήμ, η οποία κλιμακώθηκε χθες με την επίθεση σε συναγωγή στη Δυτική Ιερουσαλήμ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις πιστοί την ώρα που προσεύχονταν και ένας αστυνομικός, ενώ οι δύο παλαιστίνιοι δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Ο θάνατος τεσσάρων εβραίων σε τόπο λατρείας έριξε λάδι στη φωτιά στην ήδη εκρηκτική κατάσταση στην Παλιά Πόλη, κυρίως γύρω από την πολύ ευαίσθητη περιοχή της Πλατείας των Τζαμιών (το Όρος του Ναού για τους εβραίους), όπου εβραίοι εξτρεμιστές πρόσφατα ενέτειναν την εκστρατεία τους διεκδικώντας το δικαίωμα να προσεύχονται στο σημείο αυτό.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε χθες βράδυ ότι θα απαντήσει δια “σιδηράς πυγμής” σε αυτό το “κύρια τρομοκρατίας που πλήττει την Ιερουσαλήμ”, διατάσσοντας την κατεδάφιση των σπιτιών των δραστών, δύο εξαδέλφων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ οπλισμένων με τσεκούρι, μαχαίρι και ένα πιστόλι που πραγματοποίησαν την επίθεση την ώρα της προσευχής.

Ο Αμπεντ αλ-Ραχμάν αλ-Σαλούντι, δράστης της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο, το σπίτι του οποίου καταστράφηκε, έπεσε επίσης νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο Παλαιστίνιος είχε ρίξει το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε ομάδα επιβατών που κατέβαιναν από το τραμ, σκοτώνοντας το μωρό που είχε ισραηλινή και αμερικανική υπηκοότητα και μια γυναίκα από τον Ισημερινό.

Πηγή skai

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews