Πολιτική

Ισραηλινά και ελληνικά μαχητικά σε ετοιμότητα για την προάσπιση του Αιγαίου

Ισραηλινά και ελληνικά μαχητικά σε ετοιμότητα για την προάσπιση του Αιγαίου

Σημαντική από άποψη στρατηγικής σημασίας αποτελεί η κοινή αεροπορική άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στο F.I.R. Αθηνών και στην οποία και θα συμμετάσχουν τα θρυλικά μαχητικά F-15 τα οποία έχουν μεγάλο δείκτη επιβίωσης στο εχθρικό περιβάλλον και διαθέτουν μεγάλη ισχύ πυρός.

 

Συγκεκριμένα στις 8 και στις 9 του μηνός θα απογειωθεί άγνωστος αριθμός F-16 και F-15 μαζί με ιπτάμενο τάνκερ από το Ιστραήλ και θα κατευθυνθούν Νοτιοανατολικά της Κρήτης. Εκεί θα ανεφοδιαστούν στον αέρα τα Ισραηλινά μαχητικά. Νότια της Κρήτης θα συναντηθούν με σμήνος ή σμήνη ελληνικών μαχητικών.

 

Όλα μαζί θα πετάξουν προς τη Πελοπόννησο, θα κινηθούν προς τη Στερεά Ελλάδα και στη συνέχεια θα κινηθούν έτοιμα για μάχη προς το κεντρικό και νιοτιοανατολικό Αιγαίο.

 

Στην περιοχή θα βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή δύο φρεγάτες και μία κανονιοφόρο που θα κληθούν θα αντιμετωπίσουν πολλαπλές αεροπορικές απειλές από εχθρικά αεροσκάφη.

 

Και τις δύο μέρες θα επαναληφθεί το ίδιο περίπου σενάριο. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου θα πετάξουν Ελληνικά μαχητικά δυτικά της Πελοποννήσου τα οποία θα ανεφοδιαστούν στον αέρα από Ισραηλινό ιπτάμενο τάνκερ.

 

Να σημειωθεί ο εναέριος ανεφοδιασμός των μαχητικών γίνεται προκειμένου να διπλασιαστεί ο χρόνος δράσης των αεροσκαφών χωρίς να χρειαστεί να προσγειωθούν για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

 

Τόσο το Ισραήλ όσο και το Ελληνικό Πεντάγωνο δεν δίνουν περισσότερα στοιχεία για την άσκηση αυτή. Βέβαια ο αριθμός των μαχητικών που θα συμμετάσχουν εύκολα εντοπίζεται από τα τουρκικά ραντάρ αλλά και θα εμφανιστεί στις Νατοϊκές οθόνες των στρατηγείων.

 

Το ΓΕΑ στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η συγκεκριμένες ασκήσεις γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ 2013.

 

πηγή:newpost.gr/ Γ. Κοκ.

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews