Ελλάδα

Ιστορικό ρεκόρ αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Ιστορικό ρεκόρ αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Πότε θα γίνει η δεύτερη καταβολή του επιδόματος.

Η συνεχιζόμενη μείωση της διεθνούς τιμής του «μαύρου χρυσού» αυξάνει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Το αρνητικό ρεκόρ τετραετίας στη λιανική τιμή, συνοδεύεται από ιστορικό ρεκόρ στις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης καθώς παρά το ότι δεν έχει συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας του χειμώνα, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 825.000.

Από αυτές, οι 756.000 έχουν ήδη γίνει δεκτές κάτι που σημαίνει ότι οι αιτούντες δικαιούνται να εισπράξουν –εφόσον δεν έχουν ήδη εισπράξει από τις 26 Νοεμβρίου που έγινε η πρώτη καταβολή- είτε την προκαταβολή του 25% του επιδόματος είτε και ολόκληρο το επίδομα εφόσον φυσικά προκύπτει από το σύστημα Ήφαιστος ότι έχει γίνει η αγορά. Η δεύτερη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, προγραμματίζεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Το ποσό που θα καταβάλλει το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ξεπεράσει τα 45 εκατ. ευρώ που ήταν το ποσό που δόθηκε στους δικαιούχους κατά την πρώτη πληρωμή.

Αυτή τη φορά θα πληρωθούν:

Όσοι έκαναν αίτηση για προκαταβολή την οποία και δεν έχουν εισπράξει ακόμη.

Όσοι αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης κάτι που σημαίνει ότι θα εισπράξουν ολόκληρο το ποσό του επιδόματος (εννοείται ότι για όσους έχει ήδη εισπραχθεί η προκαταβολή, θα γίνει συμψηφισμός).

Με δεδομένη την υποχώρηση της τιμής λιανικής ακόμη και στα επίπεδα των 90 λεπτών, το τελικό κόστος για τους καταναλωτές μετά την αφαίρεση και του επιδόματος, υποχωρεί στα επίπεδα των 55 λεπτών.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews