Ελλάδα

Ιστοσελίδα ενημερώνει το επιβατικό κοινό του Μετρό για τις στάσεις όπου γίνονται έλεγχοι εισιτηρίων

Ιστοσελίδα ενημερώνει το επιβατικό κοινό του Μετρό για τις στάσεις όπου γίνονται έλεγχοι εισιτηρίων

Τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει την εμφάνισή του στο διαδίκτυο μια νέα ιστοσελίδα με την ονομασία syrma.gr. H συγκεκριμένη ιστοσελίδα προβάλλει τους σταθμούς του μετρό στους οποίους πραγματοποιούνται έλεγχοι εισιτηρίων από ελεγκτές.

Στο syrma.gr υπάρχει χάρτης με τις γραμμές τους μετρό ενώ σε ορισμένες από αυτές αναβοσβήνει ένα φωτάκι το οποίο δείχνει που βρίσκονται οι ελεγκτές. Μάλιστα εάν πατήσει κάποιος το φωτάκι ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να δει πριν πόση ώρα βρίσκονταν οι ελεγκτές στο σημείο. Παράλληλα υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δίνεται η περιγραφή των ελεγκτών. Ενδεικτικό παράδειγμα για το σταθμό Ομόνοια:«Στην αλλαγή συρμών 2 άνδρες γύρω στα 45 ένας χόντρος ο άλλος λιγνός».

Στο όριο της νομιμότητας. Ένας ιστότοπος για τσαμπατζήδες ή μια μορφή κοινωνικής ανυπακοής μέσω του διαδικτύου με τη συνδρομή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Παρ όλα αυτά η αποτελεσματικότητα του syrma.gr εξαρτάται καθαρά από τους επιβάτες που χρησιμοποιούν το μετρό. Ακόμη όταν διαπιστώσουν ότι υπάρχει έλεγχος το αναφέρουν στην ιστοσελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο site λειτουργεί πειραματικά, και μένει να δούμε ποια θα είναι  εξέλιξή του.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews