Ελλάδα

Καϊλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με διφορούμενα πολιτικά μηνύματα

Καϊλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με διφορούμενα πολιτικά μηνύματα

«Το Ποτάμι δεν είναι παρά ένα συνονθύλευμα πολιτικών από τους σκληρούς Νεοφιλελεύθερους των «παιδιών του Μάνου» ως τους Αριστερούς του κ. Λυκούδη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με διφορούμενα πολιτικά μηνύματα. Αυτά που λέει προεκλογικά μπορούν να ερμηνευτούν διαφορετικά μετεκλογικά. Ακούμε το ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότερο να επικαλείται τον Ντράγκι και τον Γιούνγκερ, και να αγνοεί τον πολιτικό λόγο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην οποία ανήκει» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ. Και συνέχισε:

«Η Ευρώπη πράγματι έχει αλλάξει, πλέον όλοι μιλάνε για την ανάγκη νέας πολιτικής ανάπτυξης. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υιοθετούν την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλαμβάνει την αβροφροσύνη και τον διάλογο με τους Ευρωπαίους ηγέτες ως αποδοχή των θέσεων του. Μα κανείς στην Ευρώπη από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, δεν θα αποδεχτεί μια κυβέρνηση που αρνείται τις οικονομικές της υποχρεώσεις»

Για την ασάφεια που χαρακτηρίζει το Ποτάμι, η κ. Καϊλή τόνισε πως «το Ποτάμι δεν είναι παρά ένα συνονθύλευμα πολιτικών από τους σκληρούς Νεοφιλελεύθερους των «παιδιών του Μάνου» ως τους Αριστερούς του κ. Λυκούδη. Είναι σαφής η ασάφεια στο Ποτάμι. Αναβαπτίζονται στελέχη της Δημαρ, στο Ποτάμι ως Νέα Δημάρ. Προσέξτε μήπως εκμηδενιστεί και εκεί που είστε το ποσοστό του κόμματος σας. Εμείς κάναμε αυτοκριτική, αλλά δυσανάλογα με τις ευθύνες μας. Έπρεπε να επιμείνουμε σε 180 βουλευτές το 2010 για να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Το Ποτάμι, ενδεικτικά στις 99 θέσεις του μιλά για ενιαίο συντελεστή φορολόγησης. Δηλαδή υψηλά και χαμηλά εισοδήματα να φορολογούνται το ίδιο. Αυτό ακυρώνει τον κοινωνικό αναδιανεμητικό χαρακτήρα των φόρων. Που γίνονται αυτά στον κόσμο; Υπόσχεται ένα πρόγραμμα παροχών μεγαλύτερο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση και κοστολόγηση». Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο απολύσεων, η υποψήφια με το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου, δήλωσε ότι θα τηρηθεί το μνημόνιο που έχει υπογραφεί.

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου ότι ναι μεν θα τηρηθεί το μνημόνιο, αλλά δεν θα γίνουν απολύσεις και ότι το Ποτάμι μιλούσε για πολιτική χωρίς πολιτικούς, η κ. Μάρκου απάντησε πως και το ΠΑΣΟΚ έκανε συνεργασίες Όταν ένα παραδοσιακό κίνημα της κεντροαριστεράς κάνει συνεργασίες, γνωρίζουν όλοι σε ποιές θέσεις πλησιάζουν, εσείς πολιτικές θέσεις σαφείς δεν έχετε διατυπώσει, ήταν η αντίδραση από την πλευρά της κ. Καϊλή. Δεν είναι αριστερές ή δεξιές οι πολιτικές παρατήρησε η κ. Μάρκου

Για την τακτική αλίευσης ψήφων της Νέας Δημοκρατίας, η Καϊλή σημείωσε πως «Η Νέα Δημοκρατία έχει σαφή δεξιό προσανατολισμό. Ποντάρει στον φόβο των πολιτών και ανεύθυνα χρησιμοποιεί τρομοκρατικά χτυπήματα σε άλλες χώρες για να μιλήσει για το Μεταναστευτικό και να δικαιολογήσει την δεξιά της ρητορική, καθώς ψαρεύει από εκεί, την ίδια ώρα που προσπαθεί να αλιεύσει από την κεντροαριστερά με τον ανήθικο τρόπο πρόσκλησης σε στελέχη και πολιτικούς του Πασοκ. Προσπαθήσαμε να τους συγκρατούμε μακριά από τέτοιες λογικές.

Η πολιτική των μεγάλων λαθών στην Οικονομία, όπως αυτή του ΕΝΦΙΑ, είναι ενδεικτική για τη λογική της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ πρέπει να σταματήσει να έχει τέτοιες λογικές διότι όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές, αλλά εξαντλούν και ταλαιπωρούν τον πολίτη. Τριπλασίασε τον ΕΕΤΗΔΕ..και προσπαθεί να το μαζέψει, έκανε τεράστιο λάθος.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη της να υπάρξουν μετεκλογικές συνεργασίες γιατί πάνω από όλα είναι το εθνικό συμφέρον και η εθνική αξιοπιστία. Πάντα όμως σε προγραμματική βάση που δεν διακινδυνεύει την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας εντός Ευρωζώνης. Ως εγγυητές και όχι ως δεδομένοι. Γι αυτό είναι ανάγκη να υπάρχει μια παράταξη έχοντας μάλιστα την τρίτη εντολή, που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μείνουν ανοιχτές οι πόρτες της Ευρώπης και έχει δείξει αξιοπιστία».

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews