Μουσική

«Κακό Ποίημα» στο Gagarin 205!

«Κακό Ποίημα» στο Gagarin 205!

“Κακό Ποίημα” είναι η νέα ανεξάρτητη κυκλοφορία, ένα μίνι άλμπουμ με έξι πρωτότυπες συνθέσεις του Γιαν Βαν, καρπός της συνεργασίας του με τον Παύλο Παυλίδη, τον Ευθύμη Φιλίππου και τον Χρήστο Λαϊνά.

Στο live θα παρουσιάσουν ζωντανά όλα τα τραγούδια του mini album, αρκετό από το αυθεντικό υλικό του Γιαν Βαν, αλλά και κάποια αγαπημένα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη.

Ο Παύλος Παυλίδης είναι ο ιδανικός ερμηνευτής αυτής της σύγχρονης, παράξενα ατμοσφαιρικής, στιγμές απόκοσμης, ηχητικής κάρτ ποστάλ. Ερμηνεύει όλα τα τραγούδια εκτός από το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, όπου οι στίχοι του Ευθύμη Φιλίππου ακούγονται από την φωνή του πεζογράφου και μεταφραστή Αχιλλέα Κυριακίδη.

Τα αναλογικά συνθεσάιζερ, το έντονα ρυθμικό στοιχείο, οι στίχοι του Φιλίππου και η φωνή του Παυλίδη συναντιούνται ιδανικά, φυσικά, σχεδόν μοιραία. Σαν μια παρέα που έσμιξε ένα βράδυ, πέρασε υπέροχα και άφησε πίσω της μια γλυκιά ανάμνηση.

Σε αυτό το EP που κυκλοφορεί τον Μάιο σε 12″ βινύλιο (το pre-order έχει ξεκινήσει στο bandcamp), συνυπάρχει ο προσωπικός με τον “πολιτικό” στίχο, η ποπ κουλτούρα, ένα κάποιο hip-hοp, η χορευτική μουσική με το synth pop, το σκοτάδι με το φως -αν αυτό μπορεί να αποδοθεί ηχητικά.

Στο “Κακό ποίημα”, ο ΓΙΑΝ ΒΑΝ αποχαιρετά τον κόσμο και τον ήχο της λαϊκόδημοτικής παράδοσης με την οποία καταπιάστηκε στο παρελθόν αλλά και με τους γαλλοβραζιλιάνικους πειραματισμούς του προηγούμενου ep “Essa Moça”, φτιάχνοντας ένα εντελώς νέο ηχητικό σύμπαν.

Στη διαμόρφωση του τελικού ήχου μεγάλη η συμβολή του Κωστή Χριστοδούλου στα synthesizer και εννοείται του Χρήστου Λαϊνά, ο οποίος έπαιξε, τραγούδησε, ανέλαβε την παραγωγή και τις μίξεις.

Line up

Παύλος Παυλίδης: φωνή

Φώτης Σιώτας: φωνή και βιολί

Βαγγέλης Στεφανόπουλος: πιάνο, synths

Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο, φωνή

Jan Van de Engel: τύμπανα

Brian Coon: ηχοληψία

Μουσική/στίχοι: Jan Van de Engel

Στίχοι: Ευθύμης Φιλίππου

Φωνή: Παύλος Παυλίδης

Synthesizers: Κωστής Χριστοδούλου

Παραγωγή ήχου: Χρήστος Λαϊνάς

ΓΙΑΝ ΒΑΝ/Jan Van de Engel είναι η μπάντα/ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο drummer Γιάννης Αγγελόπουλος για τις μουσικές που γράφει.

Τιμές Εισιτηρίων: προπώληση 10 ευρώ, ταμείο 12 ευρώ (τα πρώτα 100 εισιτηρια περιλαμβάνουν κωδικό για δωρεάν download του άλμπουμ / με κάθε εισιτήριο προαιρετική αγορά του ψηφιακού αλμπουμ με 2€)

Παρασκευή 19 Απριλίου

Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα, τηλ.: 211 4112500

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

  • «Ναυαγός μονάχος»

    Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στην Ολλανδία, ο Μάκης Σεβίλογλου επιστρέφει συνθετικά, με ένα λαϊκό τραγούδι,...

  • «Οπτασία»

    Μια ξεχωριστή φωνή, ο Κώστας Σαλεσιώτης με ιδιαίτερη χροιά κερδίζει τις εντυπώσεις σε κάθε του εμφάνιση και...

  • Η Νεφέλη Φασούλη στο Gazarte!

    Φέτος, η Νεφέλη Φασούλη παρέα με 5 τολμηρούς εξερευνητές ξεκινούν μια μουσική περιπέτεια που όμοια της δεν...

  • «La vie en rose»

    Jazz standards, brazilian & latin hits, γαλλικά chansons, αγαπημένα ιταλικά, ρετρό ελληνικά, ακούγονται σε ολόφρεσκες διασκευές από...

Copyright © 2015-2016 Clevernews