Κόσμος

«Το καλυμμένο πρόσωπο δεν είναι κατάλληλο για την ασφάλεια του αεροδρομίου»

«Το καλυμμένο πρόσωπο δεν είναι κατάλληλο για την ασφάλεια του αεροδρομίου»

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας Nick Clegg δηλώνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους μαθητές πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά δεν θέλει κρατική απαγόρευση σχετικά με τη θρησκευτική ενδυμασία.

Δεν είναι σκόπιμο για τους μαθητές να φορούν ένα πλήρες πέπλο στην τάξη ή για τους ανθρώπους να περάσουν από την ασφάλεια του αεροδρομίου με καλυμμένα τα πρόσωπά τους , ο Nick Clegg αναφέρει.

Αλλά ο αναπληρωτής πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα ήθελε να δει μια κρατική απαγόρευση σχετικά με τη χρήση των θρησκευτικών ειδών ένδυσης σε ειδικές περιστάσεις .

Ο Υπουργός Εσωτερικών Jeremy Browne έκανε έκκληση για μια εθνική συζήτηση για το αν το κράτος θα πρέπει να παρέμβει για να αποτρέψει νέες γυναίκες  που έχουν το πέπλο που τους έχει επιβληθεί . ” Είμαι ενστικτωδώς ανήσυχος για τον περιορισμό της ελευθερίας των ατόμων να τηρούν τη θρησκεία της επιλογής τους», δήλωσε στην εφημερίδα Daily Telegraph. “Αλλά υπάρχει μια πραγματική συζήτηση για το αν τα κορίτσια θα πρέπει να αισθάνονται μια παρόρμηση να φορέσουν ένα πέπλο όταν η κοινωνία επιτρέπει στα παιδιά να εκφράσουν τις προσωπικές επιλογές σχετικά με άλλους τομείς, όπως την αγορά αλκοόλ, το κάπνισμα ή το γάμο.  Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την επιβολή θρησκευτικών συμμόρφωσης σε μια κοινωνία η οποία έχει πάντοτε την ελευθερία της έκφρασης”.

Από την άλλη πλευρά, ένας αριθμός συντηρητικών βουλευτών έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για τον τρόπο που η Μπέρμιγχαμ Metropolitan College χειρίστηκε αντίστοιχη υπόθεση.

Το κολέγιο είχε απαγορεύσει αρχικά τη μπούργκα από τις πανεπιστημιουπόλεις της πριν από οκτώ χρόνια με το σκεπτικό ότι οι φοιτητές θα πρέπει να είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι ανά πάσα στιγμή .

Αλλά όταν ένας 17χρονος υποψήφιος φοιτητής κατήγγειλε στην τοπική εφημερίδα της ότι υφίσταται διακρίσεις, μια εκστρατεία ξεπήδησε κατά της απαγόρευσης , προσελκύοντας 8.000 υπογραφές σε μια ηλεκτρονική αίτηση σε μόλις 48 ώρες.

Πηγή theguardian.com

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews