Ελλάδα

Καμίνης: Κραυγαλέα κυβερνητική ανεπάρκεια στο προσφυγικό

Καμίνης: Κραυγαλέα κυβερνητική ανεπάρκεια στο προσφυγικό

«Η ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών επιτάσσει τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την υποδοχή και την φροντίδα των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους αναζητούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον», τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Δεδομένης της κραυγαλέας κυβερνητικής ανεπάρκειας στο προσφυγικό, ζητάμε να αφυπνιστεί η κρατική μηχανή και να αναλάβει πρωτοβουλίες», υπογραμμίζει ακόμη και ο κ. Καμίνης, ο οποίος, όπως αναφέρει, θεωρεί «επιβεβλημένη τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, σε εγκαταλελειμμένες ή υπολειτουργούσες στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του Δήμου Αθηναίων «ζητάμε για μία ακόμη φορά να αφυπνιστεί η κρατική μηχανή, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί η επικείμενη ανθρωπιστική κρίση».

Στην ανακοίνωση προστίθεται οτι ο δήμος της Αθήνας, παρά το συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής, δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις αυξημένες ανάγκες που καθημερινά δημιουργούνται από τα αυξημένα κύματα προσφύγων και μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανοιχτό καταυλισμό προσφύγων από το Αφγανιστάν έχει μετατραπεί το Πεδίο του Αρεως, καθώς δεκάδες άτομα καταφθάνουν από τη Μυτιλήνη. Οι σκηνές των προσφύγων ξεκίνησαν να στήνονται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ», και καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Οσοι βρίσκονται στο πάρκο δηλώνουν ότι η μόνη οδηγία που έχουν λάβει προς το παρόν είναι να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο οι σκηνές που έχουν στήσει.

πηγή: kathimerini.gr

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews