Ελλάδα

Καμίνης στον ΣΚΑΪ: Άγνωστοι με σκοπιμότητες καθοδηγούν του σύρους πρόσφυγες

Καμίνης στον ΣΚΑΪ: Άγνωστοι με σκοπιμότητες καθοδηγούν του σύρους πρόσφυγες

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως οι άγνωστοι υποκινητές έχουν εξαπατήσει τους πρόσφυγες, λέγοντάς τους πως μπορούν να διεκδικήσουν ταξιδιωτικά έγγραφα που θα τους επιτρέπουν να μετακινηθούν ελεύθερα άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στην «καθοδήγηση» άγνωστων Ελλήνων οι οποίοι υπηρετούν «σκοπιμότητες» απέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την παραμονή των εκατοντάδων σύρων προσφύγων την Πλατεία Συντάγματος. «Δεν κάνουν αίτηση για άσυλο γιατί κάποιοι τους καθοδηγούν, δεν ξέρω ποιοι το κάνουν. Έλληνες, προφανώς για διάφορες σκοπιμότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμίνης.

Σημείωσε πως οι άγνωστοι υποκινητές έχουν εξαπατήσει τους πρόσφυγες, λέγοντάς τους πως μπορούν να διεκδικήσουν ταξιδιωτικά έγγραφα που θα τους επιτρέπουν να μετακινηθούν ελεύθερα άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχουν κάποιοι που παριστάνουν τους κήρυκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς όμως να κάνουν τίποτα», συμπλήρωσε. Αντίθετα – όπως είπε – η πραγματικότητα είναι πως οι πρόσφυγες μπορούν να λάβουν μόνον πολιτικό άσυλο, που θα τους επιτρέπει απλώς σύντομη παραμονή σε άλλες χώρες. Βάση τους όμως θα πρέπει να είναι η χώρα που τους παραχώρησε άσυλο, δηλαδή η Ελλάδα.

πηγή: skai.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews