Ελλάδα

Καμμένος: “Καλοδεχούμενος όποιος στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία”

Καμμένος: “Καλοδεχούμενος όποιος στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία”

Την πεποίθησή του ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι ισχυρή και θα αντέξει τις δυσκολίες που έχει μπροστά της, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο Mega αν και πρόσθεσε ότι είναι καλοδεχούμενη η στήριξη από όποιον θέλει.

Διασκέδασε τις εντυπώσεις για σκιές στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, προέβλεψε ότι η ΝΔ “θα διασπαστεί σύντομα”, έδωσε απάντηση στις αιτιάσεις του Βασίλη Λεβέντη για τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ δήλωσε ότι δεν αποσύρθηκε η πρότασή του για την εθελοντική στράτευση των γυναικών και για τα στρατιωτικά λύκεια.

“Εμείς αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε δυνατοί, ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουμε, μπορούμε, έχουμε τη δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και τους 153 βουλευτές να είμαστε στην κυβέρνηση χωρίς να χρειαζόμαστε κανέναν άλλον.

Όμως,όποιος θέλει να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία είναι καλοδεχούμενος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με τα σενάρια για την κυβέρνηση.

Υπογράμμισε ότι παρά τον ανελέητο πόλεμο που δέχεται αντέχει, αλλά διασαφήνισε “Δεν χαράζουμε εμείς την πολιτική, όμως εκεί που θεωρούμε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός να παρέμβουμε, το κάνουμε”.

Επισήμανε πως η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη και ανοιχτή πολιτική συμφωνία, “δυο ανθρώπων που αποφασίσαμε να συγκρουστούμε με το σύστημα”. Διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει προσωπικά μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα καθώς τον θεωρεί έντιμο πολιτικό παρά τις μεταξύ τους ιδεολογικές διαφορές.

Εκτίμησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν τους δύσκολους νόμους που έπονται, σημειώνοντας “και θα στηρίξουν γιατί υπάρχει ένα δημοκρατικός διάλογος, οι βουλευτές που εξελέγησαν και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στην ΚΟ των ΑΝΕΛ είναι βουλευτές που γνώριζαν την απόφαση που πήραμε το καλοκαίρι”.

Συμφώνησε ότι όποιος δεν ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική γραμμή είναι προφανές ότι πρέπει να παραιτηθεί δεδομένου ότι εξελέγη τον Σεπτέμβριο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Μιλώντας για τη ΝΔ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση “έχει αποσυντεθεί εντελώς”. Πρόσθεσε δε: “Τα ακραία στοιχεία τα οποία έβαλε ο Σαμαράς στη ΝΔ μετά το 2010 και με τη συμφωνία που έκανε με τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, τον Πλεύρη, έχουν δημιουργήσει στη ΝΔ μια διαφορετική εικόνα από αυτή που υπήρχε στο παρελθόν και αυτοί διεκδικούν ένα 10%” ενώ εκτίμησε ότι θα διασπαστούν σύντομα.

Για τη στρατιωτική θητεία των γυναικών ανέφερε ότι η πρόταση είναι για εθελοντική στράτευση και εξήγησε πως “προσωπικό δεν μπορούμε να προσλάβουμε”, αλλά “το να μπορέσουμε να καλέσουμε εθελοντικά εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να έρθουν από μόνες τους να υπηρετήσουν μια εξάμηνη θητεία είναι κάτι που το βάζουμε στο τραπέζι”.

Ξεκαθάρισε ότι η πρόταση του δεν αποσύρεται και ότι θα την συζητήσει όχι μόνο με τον πρωθυπουργό αλλά και με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ πρόσθεσε ότι η βασική εκπαίδευση στα στρατιωτικά λύκεια θα δίνει μόρια για τις στρατιωτικές σχολές.

Για τον Βασίλη Λεβέντη ο κ. Καμμένος είπε ότι δε νομίζει ότι το Μαξίμου κάνει κάποιο φλερτ, επικαλούμενος και τις δικές του καλές σχέσεις με βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ενώ τόνισε ότι “ο Λεβέντης έχει πει για μένα διάφορα πράγματα, τον συγχωρώ”.

“Τον Κώστα Καραμανλή τον ακούω, τον αγαπώ, τον σέβομαι”, είπε για τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι έχει έντιμη σχέση μαζί του αλλά σημείωσε απαντώντας στον κ. Λεβέντη για την στήριξη του στην κυβέρνηςη πως οι ΑΝΕΛ δεν έχουν τον κ. Καραμανλή αρχηγό.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews