Ελλάδα

Καμμένος: «Το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο»

Καμμένος: «Το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο»

Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης Άνθιμος στη Θεσσαλονίκη.

Το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραδίδει τα ιερά και τα όσια της πατρίδας».

Ο κ. Καμμένος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης Άνθιμος στη Θεσσαλονίκη και μετά συναντήθηκε μαζί του.

Στο κήρυγμα του, ο μητροπολίτης ανέφερε ότι δεν χωράει κανένας συμβιβασμός στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας και τάχθηκε κατά μιας «μικτής», όπως σημείωσε, ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Αμέσως μετά το τέλος της Λειτουργίας, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ σημείωσε ότι «το μήνυμα του Παναγιωτάτου ήταν ένα σημαντικό μήνυμα ελπίδας. Ένα μήνυμα που συνεχίζει τους αγώνες του Μακαριστού Χριστόδουλου για το όνομα της Μακεδονίας. Ενώπιον λοιπόν και Θεού και λαού απαντώ στον Παναγιώτατο ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα είμαστε η εγγύηση ώστε κανένας Σαμαράς, κανένας Βενιζέλος, αλλά και κανένας Τσίπρας να μην διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν δεχόμαστε ούτε γεωγραφικό προσδιορισμό. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συντασσόμαστε με την άποψη του Παναγιωτάτου, αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Σχετικά με τις επικείμενες ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «είναι σαφές πλέον ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί εκλογές. Δεν μπορεί να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας, δίνοντας παράταση ζωής σε μία κυβέρνηση που έχει δώσει ανοικτή εντολή στον κ. Νίμιτς τα Σκόπια να ονομαστούν «Βόρεια Μακεδονία». Ο ελληνικός λαός πλέον, σύσσωμος, πρέπει να απαιτήσει εκλογές τώρα. Αυτή η κυβέρνηση παραδίδει τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, χωρίς καν να ρωτήσει τον ελληνικό λαό».

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews