Κοινωνία

«Καμπάνα» 20.000 € σε ακροδεξιό εκδότη

«Καμπάνα» 20.000 € σε ακροδεξιό εκδότη

Έστω και αργά, τελικά, δικαιώθηκε η Μιλένα Αποστολάκη, καθώς επιχείρησαν να τη σπιλώσουν με συκοφαντικό δημοσίευμα.

Ο λόγος για την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος», ο οποίος σε περίοπτη θέση έγραψε ότι η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «πήρε τη σύντα­ξη και πήγε για ψώνια στο Κολωνάκι».

Η δικαστική δικαίωση για τη Μιλένα Αποστολάκη, με την αγωγή που κατέθεσε για συκοφαντικό δημοσίευμα, κατά του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου, εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», εμφορούμενης από ακροδεξιές απόψεις, επήλθε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς έκρινε ότι η κ. Αποστολάκη υπέστη ηθική βλάβη από το περιεχόμενο του δημοσιεύματος και επιδίκασε 20.000 ευρώ ως εύλογο ποσό χρηματικής ικανοποίησης.

Η υπόθεση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 με τη δημοσίευση στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα συκοφαντικού κειμένου που παρουσίαζε την κ. Αποστολάκη ως συνταξιούχο της Ολυμπιακής να ψωνίζει στο Κολωνάκι…

Τι αναφέρεται στην απόφαση

Οπως μνημονεύει και η απόφαση του Πρωτοδικείου, το κείμενο ανέφερε «…τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την ελληνική ιστορία. Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε και εμάς… (…) Η κυρία Αποστολάκη βγαίνει στη σύνταξη πρόωρα στην Ολυμπιακή με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και τον τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός ‘Βασιλάκης Καΐλας’, κατά κόσμον Λοβέρδος».

Το δημοσίευμα έγραφε για σύνταξη 2.500 ευρώ και στην εφημερίδα σε περίοπτη θέση ο τίτλος ανέφερε ότι με τη… σύνταξη είχε πάει για ψώνια στο Κολωνάκι. Το Πρωτοδικείο έκρινε ότι η εφημερίδα, αν και δημοσίευσε τη διάψευση από πλευράς της ενάγουσας, δεν ανασκεύασε το σύνολο του δημοσιεύματος, παρά μόνο το μέρος που αφορά τη σχέση της με την Ολυμπιακή, και έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή, επιβάλλοντας το χρηματικό πρόστιμο. Σημειώνει επίσης η απόφαση ότι οι χαρακτηρισμοί του δημοσιεύματος είναι απαξιωτικοί.

Οπως ανέφερε η ίδια η Μιλένα Αποστολάκη στην αγωγή της, την περίοδο 1989-2000 παρείχε τις υπηρεσίες της στην Ολυμπιακή ως δικηγόρος με έμμισθη εντολή και όχι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ώστε να θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

 

 

πηγή: ethnos.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews