Ελλάδα

Κάνουν πίσω οι εταίροι -Απορρίφθηκε η ιδέα Ταμείου 50 δις στο Λουξεμβούργο

Κάνουν πίσω οι εταίροι -Απορρίφθηκε η ιδέα Ταμείου 50 δις στο Λουξεμβούργο

Ολοκληρώθηκε και η συνάντηση Σαπέν – Τσακαλώτου. Αποδέχονται οι εταίροι μια πιο “ευέλικτη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ” για να μην μεταφερθεί στην εταιρεία του Λουξεμβούργου.

Αρνητική είναι, σύμφωνα με τη συντάκτρια του Politico Europe, Τάρα Παλμέρι, η θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση περιουσίας 50δισ. μέσω μεταβίβασής τους σε ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο, καθώς και για τη λύση του προσωρινού Grexit.
Και οι δύο προτάσεις είναι έμπνευσης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να δηλώνει ότι η πρώτη προοπτική του Ταμείου στο Λουξεμβούργο είναι «από άλλον πλανήτη», ενώ δηλώνει «100% αντίθετη» στην έξοδο από την Ευρωζώνη, έστω και για μικρή περίοδο.

Για τα περί δημιουργίας Ταμείου

Ερωτηθείς για την ιδέα ενός ταμείου στο Λουξεμβούργο, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απάντησε ότι είναι μία ιδέα που προήλθε από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κι όχι από την Γερμανία, ο οποίος είχε κάνει λόγο για αυτή την ιδέα και είχε μιλήσει για τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους στο πρώτο πρόγραμμα.

Πρόσθεσε πως πρέπει να συζητηθεί επί της αρχής κάτι τέτοιο και επισήμανε: «Πρέπει να δούμε τι είναι εφικτό στη διαχείριση του χρέους και να δούμε την ιδιοκτησία αυτού του ταμείου, σε ποιον θα ανήκει αυτό το ταμείο. Ποιος θα ελέγχει αυτό το ταμείο, ποιος θα έχει την κυριότητα αυτού του ταμείου. Επί της αρχής δεν είναι κακή ιδέα αυτό το ταμείο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε απόψε μία λύση για αυτό το ταμείο».

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως το ταμείο σημαίνει ρευστοποίηση κάποιων στοιχείων της χώρας και αυτό δεν μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε ένα ταμείο που δεν θα ανήκει στην Ελλάδα.

Τόνισε δε, ότι είναι αδιανόητο να αποκλείσουμε την Ελλάδα από ένα τέτοιο ταμείο και συμπλήρωσε: «Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις, να τις μειώσουμε λίγο αλλά πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία από την ελληνική κυβέρνηση».

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews