Κοινωνία

Καρδίτσα όπως… Άμστερνταμ! – Σε λειτουργία το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων

Καρδίτσα όπως… Άμστερνταμ! – Σε λειτουργία το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η πιλοτική εφαρμογή του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων στο δήμο Καρδίτσας, το πρόγραμμα εισέρχεται σε κανονική λειτουργία από την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Τους άξονες, πάνω στους οποίους οργανώθηκε η λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι υπεύθυνοι και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καρδίτσας.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Ποδηλάτου και Βιώσιμης Κινητικότητας Νίκος Μουζιούρας τόνισε μεταξύ άλλων, ότι μετά από 5 μήνες χρήσης το σύστημα χρησιμοποιήθηκε από περίπου 500 συνδρομητές και για περίπου 30.000 διελεύσεις, δηλαδή πραγματοποιήθηκαν περίπου 200 χρήσεις του συστήματος ημερησίως. Όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, συμπλήρωσε, η επιτυχία ήταν τεράστια, διότι το σύστημα αφορούσε ένα κοινό που ως επί το πλείστον έχει στην κατοχή του ποδήλατο, και επειδή για την εταιρεία εγκατάστασης το εν λόγω σύστημα ήταν το πρώτο, οπότε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν ήταν αρκετά.

 

πηγή: koonews.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews