Κοινωνία

Κατάκοιτη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν της έκοψαν το ρεύμα

Κατάκοιτη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν της έκοψαν το ρεύμα

Ένα ανατριχιαστικό περιστατικό συγκλονίζει τα Χανιά. Μια παραπληγική γυναίκα η οποία ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη έχασε τη ζωή της το πρωί της Τετάρτης, όταν η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα. Την υπόθεση φέρνει στο φως η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», ενώο γιος της Ανδρέας Ποποδάκης δηλώνει στο newpost ότι πρόκειται να υποβάλλει μηνύσεις εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ και κατά παντός υπευθύνου.

Πέθανε μέσα σε μία ώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 56χρονη γυναίκα ζούσε με τη βοήθεια μια αποκλειστικής που την φρόντιζε. Η νοσοκόμα το πρωί έφυγε για μία ώρα από το σπίτι προκειμένου να κάνει τα απαραίτητα ψώνια. Μία ώρα μετά, επέστρεψε και βρήκε το σπίτι χωρίς ρεύμα και την άτυχη γυναίκα ήδη νεκρή.

Της είχαν κόψει τη σύνταξη

Η άτυχη γυναίκα εδώ και ένα χρόνο ζούσε χωρίς σύνταξη, καθώς ένα μπέρδεμα ανάμεσα στα ασφαλιστικά ταμεία οδήγησε τον ΟΓΑ στη διακοπή της καταβολής. Η ίδια επί πολλά χρόνια διατηρούσε εμπορικό κατάστημα, το οποίο αποφάσισε να κλείσει το 1999. Όμως ο λογιστής της πέθανε πριν ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Έτσι, το 2013 ενημερώθηκε από τον ΟΓΑ, από τον οποίο λάμβανε μια πενιχρή αγροτική σύνταξη ότι παραμένει ασφαλισμένη στο ΤΕΒΕ.

Με τη βοήθεια των παιδιών της υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης, η οποία εκδικάστηκε στις αρχές Απριλίου του 2014, όμως η οικογένεια δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για την απόφαση.

Έτσι η άτυχη γυναίκα, που από το 2000 ζούσε κατάκοιτη και τα τελευταία 2 χρόνια υποστηριζόταν μηχανικά, έχασε κάθε της εισόδημα.Οι δυο γιοι της άτυχης γυναίκας, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έριξαν όλο το βάρος της προσπάθειάς τους στον αγώνα να μην κοπεί το ρεύμα.

Μάλιστα, προηγούμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ είχαν καταφέρει να πληρώσουν με την οικονομική βοήθεια τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, με το χαράτσι και με κάποια άλλα τέλη, συγκεντρώθηκε ένα χρέος 500 ευρώ το οποίο δεν κατόρθωσαν να εξυπηρετήσουν.

Η «απάντηση» της ΔΕΗ

«Ήταν πρακτικά αδύνατο για τη ΔΕΗ να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας η οποία πέθανε σήμερα στα Χανιά μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της» ανέφεραν πηγές της επιχείρησης, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε δηλωθεί ότι η θανούσα χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη όλο το 24ωρο (οι περιπτώσεις αυτές ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών στις οποίες δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης ανεξαρτήτως οφειλών).

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο μετρητής κατανάλωσης («ρολόι») ήταν δηλωμένος σε διαφορετικό όνομα καθώς και ότι δεν είχε γίνει αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο στο οποίο επίσης εντάσσονται, με οικονομικά κριτήρια, άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών.

πηγή: newpost.gr / Ντίνα Καραμάνου

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews