Κοινωνία

Καταιγιστικές εξελίξεις από τον Άρειο Πάγο για τη Χρυσή Αυγή – Οι μάρτυρες “κλειδιά” δένουν τις κατηγορίες για 4 βουλευτές και στελέχη

Καταιγιστικές εξελίξεις από τον Άρειο Πάγο για τη Χρυσή Αυγή – Οι μάρτυρες “κλειδιά” δένουν τις κατηγορίες για 4 βουλευτές και στελέχη

– Η ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου “δείχνει” μεγαλύτερες διαστάσεις για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής

– Στόχος της δικαιοσύνης είναι να στοιχειοθετήσουν στοιχεία για τον σκληρό πυρήνα της Χ.Α.

– Άλλοι τρεις μάρτυρες θα καταθέσουν για τους ξυλοδαρμούς και τους εκβιασμούς

– Οι παρακολουθήσεις από το βαλιτσάκι της ΕΥΠ γίνονταν και πριν τη δολοφονία του Π. ΦύσσαΟι δύο μάρτυρες “κλειδιά” κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο των αξιόποινων ενεργειών της Χρυσής Αυγής και τη δράση των ταγμάτων εφόδου και οι αποκαλύψεις είναι τέτοιες που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αφήσει με ανοιχτό το στόμα την ηγεσία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί οι δύο μάρτυρες γνωρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα και περιστατικά που συνδέονται με φαινόμενα βίας από τους χρυσαυγίτες και ήδη οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη προσυνεννοηθεί με άλλα τρία πρόσωπα, τόσο πρώην αλλά και νυν στελέχη της Χρυσής Αυγής, που ενδεχομένως θα καταθέσουν την Πέμπτη.

Από όλα τα στοιχεία και τις αποκαλύψεις που έχει στα χέρια της η εισαγγελία του Αρείου Πάγου φαίνεται πως οι αρχές είναι κοντά στην στοιχειοθέτηση της κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος τουλάχιστον 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και απλών στελεχών του κόμματος.

Όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές προκύπτουν από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής από το βαλιτσάκι της ΕΥΠ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων δεν έγιναν μόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά είχαν προηγηθεί, ενώ χαρακτηρίζονται ως νόμιμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη εγκριθεί οι άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων για βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ενώ όπως όλα δείχνουν τα στοιχεία δείχνουν πως υπήρχε μεγάλο δίκτυο εκβιασμών της Χρυσής Αυγής σε βάρος καταστηματαρχών και εμπόρων.

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης με τη Χρυσή Αυγή είναι πως υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη πραγματοποιείται στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετέχουν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου και ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος.

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews