Ελλάδα

Κατέπλευσε στην Τήνο το Flying Cat 4

Κατέπλευσε στην Τήνο το Flying Cat 4

Με επιτυχία αποκολλήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής με τη βοήθεια ρυμουλκού σκάφους και κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμάνι της Τήνου το πλοίο Flying Cat 4 της Hellenic Seaways, που προσάραξε το πρωί σε αβαθή νερά λόγω ομίχλης σε παραλία του νησιού με 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα.


Το Flying Cat 4 θα ελεγχθεί από τεχνικό κλιμάκιο στο λιμάνι της Τήνου και αφού λάβει πιστοποιητικό από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα θα συνεχίσει τα δρομολόγιά του.
Στο πλοίο επέβαιναν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα. Το σκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από τη Ραφήνα προς Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σαντορίνη, ενώ από ατύχημα δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.
Ευτυχώς για την ασφάλεια του σκάφους και των επιβαινόντων, το σημείο όπου «κάθισε» ήταν αμμώδες με πέτρινες πλάκες, λίγο πριν το λιμάνι της Τήνου.
«Καβάλησε τα βράχια»
Οπως ανέφερε τηλεφωνικά επιβάτης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ήδη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού «απορούσαμε με το πώς πήγαινε» το σκάφος, καθώς ο συνδυασμός καύσωνα και άπνοιας είχε οδηγήσει στην πύκνή ομίχλη που κάλυπτε τη θάλασσα.
Κατά τον ίδιο, στις 9.30 περίπου το σκάφος προσέκρουσε κάπου, πιθανώς σε αβαθή και όχι σε ορατό εμπόδιο, καθώς η αίσθηση που περιέγραψε ήταν ότι «καβάλησε τα βράχια». Ο κυβερνήτης του καταμαράν ενημέρωσε τους επιβάτες για την κατάσταση από τα μεγάφωνα και ανέφερε την ομίχλη ως την αιτία του συμβάντος.
Άμεση η εκκένωση
Παρά την αναστάτωση, όπως ανέφερε ο ίδιος επιβάτης, δεν υπήρξε πανικός. Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν και πολλοί αλλοδαποί τουρίστες, κυρίως ασιάτες, τους οποίους καθησύχασαν οι Ελληνες επιβάτες. Το πλήρωμα καθοδήγησε τους επιβαίνοντες να φορέσουν τα σωσίβιά τους.
Αμέσως μετά το συμβάν, δίπλα στο καταμαράν βρέθηκαν πολλά άλλα σκάφη από το λιμάνι του νησιού, τα οποία ξεκίνησαν την απομάκρυνση των επιβατών, υπό το συντονισμό του Λιμενάρχη της Τήνου.
Οι επιβάτες του Flying Cat 4 με προορισμό τα υπόλοιπα νησιά θα προωθηθούν με πλοία της γραμμής μετά από μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Πηγή ethnos

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews