Κόσμος

«Καθάρισε» πάλι η Μπιρμπίλη – Για πέντε χρόνια θα προστατεύει τη στιβάδα του όζοντος!

«Καθάρισε» πάλι η Μπιρμπίλη – Για πέντε χρόνια θα προστατεύει τη στιβάδα του όζοντος!

Μετά από μια διεθνή διαδικασία η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, Τίνα Μπιρμπίλη επελέγη τελικά προσωπικά από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν για τη θέση της εκτελεστικής γραμματέως της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία της στιβάδας του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος.

 

Έτσι η πρώην στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου μετά και την θητεία της στον ΟΟΣΑ αναλαμβάνει μια ακόμη καίρια θέση.

 

Η ανέλιξη της τα τελευταία χρόνια της λογογράφου του Γιώργου Παπανδρέου υπήρξε πράγματι εντυπωσιακή. Μετά το υπουργείο Περιβάλλοντος η κ. Μπιρμπίλη μετακόμισε στο Παρίσι όπου και ανέλαβε τη θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ, με μισθό 7.500 ευρώ το μήνα, δωρεάν στέγαση και αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό.

 

Μετά την αντικατάσταση της και την επιστροφή της στην Αθήνα,φήμες την ήθελαν να βρίσκει στέγη στο υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εμπειρογνομώνων, όπου έχει διοριστεί έπειτα από διαγωνισμό,, μόνιμη θέση την οποία διατηρεί, όσα χρόνια ασχολείται με την πολιτική.

 

πηγή: koolnews.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews