Κοινωνία

Κάθειρξη 16 ετών στον «Έλληνα Εσκομπάρ» για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Κάθειρξη 16 ετών στον «Έλληνα Εσκομπάρ» για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Ο επιχειρηματίας Α.Αγγελόπουλος εκτίει ήδη ποινή πολυετούς κάθειρξης για μεταφορά 5,4 τόνων κοκαΐνηςΠοινή κάθειρξης 16 ετών για νομιμοποίηση 36 εκατ. ευρώ μέσω τζόγου επέβαλε το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, που έχει χαρακτηριστεί και σαν ο «Έλληνας Εσκομπάρ» και ο οποίος εκτίει ήδη ποινή πολυετούς κάθειρξης για μεταφορά 5,4 τόνων κοκαΐνης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2004 όταν το φορτίο των ναρκωτικών εντοπίστηκε σε πλοίο συμφερόντων του στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλ. Αγγελόπουλος, που κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δεν βρέθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση ήταν ο γαμπρός του και μία ιδιοκτήτρια πρακτορείου στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και η δεύτερη σε κάθειρξη έξι ετών. Το δικαστήριο έδωσε στους δύο τελευταίους το δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το εφετείο υπό την προϋπόθεση καταβολής 30.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τις έρευνες των διωκτικών αρχών να βρεθούν τα χρήματα από τη διακίνηση ναρκωτικών που έκανε ο Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος το διάστημα εκείνο βρισκόταν ήδη στις φυλακές. Το ‘κουβάρι’ άρχισε να ξετυλίγεται όταν στην κατοχή της ιδιοκτήτριας του πρακτορείου βρέθηκε σχεδόν μισό εκατ. ευρώ σε χαρτονομίσματα, που, όπως διαπιστώθηκε, ήταν «μουχλιασμένα», καθότι «θαμμένα», κατά το κατηγορητήριο, στο έδαφος.

Ο γαμπρός του Αλ. Αγγελόπουλου, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, έπαιξε σε διάστημα πέντε μηνών, από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο του 2006, από πρακτορείο του Λιτοχώρου και για λογαριασμό του επιχειρηματία, ποσό ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να νομιμοποιήσει τα χρήματα που ήταν προϊόν εγκληματικής δράσης. O ίδιος ομολόγησε ότι στοιχημάτιζε σε αγώνες ποδοσφαίρου, φτάνοντας να κερδίζει πάνω από 15 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως, όπως είπε, έχασε στη συνέχεια. «Είμαστε άρρωστοι με το στοίχημα», είπε, ενώ προκειμένου να δικαιολογήσει την περίεργη ποιότητα των χαρτονομισμάτων, απολογήθηκε ότι έβαζε τα κερδισμένα χρήματα στο μπάνιο, ακόμη και στο ψυγείο.

Πηγή voria.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews