Κοινωνία

Κάτι αλλάζει στον Αγιο Παντελεήμονα -Στους πολίτες και πάλι η παιδική χαρά που είχε κλείσει λόγω Χρυσής Αυγής

Κάτι αλλάζει στον Αγιο Παντελεήμονα -Στους πολίτες και πάλι η παιδική χαρά που είχε κλείσει λόγω Χρυσής Αυγής

Από τη μία οι έρευνες για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής έχουν βάλει φρένο στις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου και από την άλλη οι συνεχείς επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών έχουν επαναφέρει την ηρεμία και η τάξη στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα σε αυτό το κλίμα έρχεται να προστεθεί και η είδηση πως ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει ξανά την παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα μετά από περίπου 4 χρόνια που παραμένει κλειστή.

Όπως αναφέρει και το athensville.blogspot.gr από το πρωί συνεργεία του Δήμου επιμελούνται του χώρου: κλαδεύουν δέντρα, καθαρίζουν, μετράνε τον χώρο και μετά από ρεπορτάζ ο χώρος θα αποδοθεί άμεσα στους κατοίκους. Αρχικά, κι αφού απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα και επικίνδυνα όργανα της παιδικής χαράς, θα είναι ανοικτός στην περατζάδα, ενώ θα ακολουθήσει το γκρέμισμα των κάγκελων της περίφραξης και η ενοποίηση όλης της πλατείας, ενέργεια λογική, θα ανοίξει ο χώρος και θα δοθεί η έμφαση που πρέπει στο ιδιαίτερο το να φιλοξενεί η περιοχή την «μεγαλύτερη εκκλησία των Βαλκανίων» με ότι αυτό σημαίνει ως προς την χρήση του ως αξιοθέατο πια της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως στην παιδική χαρά είχε μπει λουκέτο τον Ιούνιο του 2009, καθώς οι επιθέσεις κατά μεταναστών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ήταν από το 2008 καθημερινές. Μια επιτροπή κατοίκων που είχε επονομαστεί «Αγανακτισμένοι πολίτες», έθετε τους δικούς της κανόνες στην περιοχή με βασικό τους ζήτημα την περιφρούρηση της πλατείας και της παιδικής χαράς, με στόχο: ουδείς μη Έλληνας να διασχίζει την πλατεία και κανένα μη ελληνόπουλο να παίζει στην παιδική χαρά. Μάλιστα στα τέλη Μαΐου του 2009 στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου του Γκάζι Καπλάνι “Μικρό ημερολόγιο συνόρων”, όταν διεκόπη από 50 άτομα με επικεφαλής την υποψήφια στις εκλογές με τη «Χρυσή Αυγή» Θέμιδα Σκορδέλη μας επιτέθηκαν. Οι 50 επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους, τους προπηλάκισαν και διέκοψαν την παρουσίαση. Κατά τη διάρκεια των γεγονότων ήρθαν δυνάμεις από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, οι οποίες δεν τους απομάκρυναν, ενώ ακούστηκαν τότε όπως «μετά το Γράμμο ο Άγιος Παντελεήμονας».

Ένα μήνα μετά από αυτό το περιστατικό, ο δήμος με την προσχηματική απόφασή για ανακαίνιση της παιδικής χαράς, έβαλε λουκέτο στο χώρο.

 

πηγή: iefimerida.gr

 

 

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews