Γνώμες

Το καινούργιο με τους νέους

Το καινούργιο με τους νέους

Είναι στοίχημα για εμάς να ακολουθήσουμε μια τελείως διαφορετική πολιτική στον δήμο μας. Οι περισσότεροι δήμοι αυτήν την στιγμή σε όλη την ελληνική  επικράτεια είναι υπό διάλυση. Οι κακές διοικήσεις που ήταν στο τιμόνι των δήμων σε συνδυασμό με την πολιτική των μνημονίων έφεραν τους δήμους σε αυτήν την κατάσταση.

Δυστυχώς, οι πολίτες τις περισσότερες φορές έχουν πλασματική εικόνα για το τι συμβαίνει στους δήμους τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο δήμος μας το Περιστέρι. Η αλληλεγγύη έχει γίνει τηλεοπτική φιλανθρωπία, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ένας επικοινωνιακός τρόπος προβολής του δημάρχου ενώ οι πολίτες της πόλης μας αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού.

Πάνω σε αυτό έχουμε καθήκον να διαφοροποιηθούμε, η αλληλεγγύη δεν πρέπει να γίνει φιλανθρωπία. Ναι, είναι απαραίτητες οι δομές αλληλεγγύης σε αυτήν την περίοδο όμως οι πολίτες οφείλουν να παλέψουν και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Δεν πρέπει να ακολουθήσουν την λογική της ανάθεσης και να περιμένουν από τους σωτήρες να λύσουν τα προβλήματα τους.

Ένα κλασσικό παράδειγμα πλασματικής εικόνας στο Περιστέρι είναι ότι οι ίδιοι οι πολίτες δεν γνωρίζουν τις παροχές και τις υπηρεσίες του δήμου. Οι κάτοικοι των δήμων πληρώνουν δημοτικά τέλη όμως, δεν έχουν ανταποδοτικά οφέλη. Τα χρήματα των δημοτικών τελών πηγαίνουν εκεί που δεν πρέπει ( κραυγαλέο παράδειγμα το Άλσος Περιστερίου που κόστισε 4 εκατ. ευρώ).  Πραγματικά είναι άδικο για τους κατοίκους να πληρώνουν και να μην απολαμβάνουν υπηρεσίες που τους αξίζουν.

Για να αλλάξουμε όλα αυτά και άλλα πολλά, είμαστε απαραίτητοι εμείς οι νέοι. Το σύνηθες φαινόμενο ήταν οι νέοι να τοποθετούνται στα ψηφοδέλτια σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς όμως να έχουν ουσιαστική στήριξη από τους συνδυασμούς τους. Αυτή η λογική έχει περάσει στο παρελθόν. Οι νέοι απευθύνονται σε άλλους κοινωνικούς χώρους της δημόσιας ζωής όπως τα σχολεία, οι χώροι άθλησης και τα πάρκα. Αντιπροσωπεύουν κάτι σημαντικότερο είναι άφθαρτα, έντιμα και καθαρά πρόσωπα που θα επιδείξουν στο μέλλον ένα νέο πολίτικο ήθος.

 

Δήμος Μπινετζής

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews