Πολιτική

Κεντροαριστερό κάλεσμα από το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές

Κεντροαριστερό κάλεσμα από το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές

Επιτροπή προσωπικοτήτων θα συγκροτήσει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Επιτροπή προσωπικοτήτων για την Κεντροαριστερά θα συγκροτήσει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Η επιτροπή θα έχει δύο στόχους: αφενός, να εργαστεί προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης και, αφετέρου, να αρχίσει διερευνητικές συζητήσεις για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου της Κεντροαριστεράς. Επίσης, τα μέλη της επιτροπής θα ασχοληθούν και με την κάθοδο των κεντροαριστερών δυνάμεων στις δημοτικές εκλογές, ενσωματώνοντας και την κίνηση των δημάρχων του χώρου.

Ως γνωστόν, επιδίωξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι στις επόμενες ευρωεκλογές να μην κατέλθει ψηφοδέλτιο του κόμματος, αλλά μία ευρύτερη συμμαχία κεντροαριστερών δυνάμεων το ψηφοδέλτιο της οποίας θα σχηματιστεί με διαφανείς, δημοκρατικές ανοιχτές διαδικασίες (τύπου Ελιάς). Ο κ. Βενιζέλος έχει απορρίψει ήδη προτάσεις για κατάργηση των κομμάτων ή των πολιτικών φορέων που θα συμμετέχουν στον προοδευτικό πόλο.

Το σχήμα που θα συγκροτηθεί θα υιοθετήσει το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και θα εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Προηγουμένως θα έχει σχηματιστεί και εκλογική επιτροπή, η οποία θα διεξαγάγει στην πραγματικότητα και τον προεκλογικό αγώνα των Ευρωπαίων Δημοκρατών (Ελιά).

Το σχέδιο του Βαγγέλη Βενιζέλου και προς τις δύο κατευθύνσεις (Κεντροαριστερά, ευρωλίστα) έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται ήδη μετά τις επετειακές εκδηλώσεις για την 3η Σεπτέμβρη, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα παρέθεσε δείπνο στους επιστήμονες που μίλησαν στο διήμερο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ, κίνηση που θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συμμετάσχουν και προσωπικότητες που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακαθήσουν στο πρώτο τραπέζι.

Ηδη υπάρχει η μαγιά και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Γιάννης Βούλγαρης, Νίκος Μπίστης και Κυριάκος Πιερρακάκης επεξεργάζονται ένα κείμενο-πλατφόρμα για τη συγκρότηση μιας ελληνικής «Ελιάς», το οποίο θα συνοδεύεται από περίπου 50 υπογραφές προσωπικοτήτων και θα δοθεί στη δημοσιότητα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου.

ΜΕ Σαμαρά. Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικό εταίρο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου μεθαύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σήμερα στη Ρώμη αναμένεται να προτάξει δύο θέματα: του εκλογικού νόμου και της προγραμματικής συμφωνίας. Ειδικά για την προγραμματική συμφωνία στελέχη της Χ. Τρικούπη αναφέρουν ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις για την ολοκλήρωσή της ώστε το ΠΑΣΟΚ να μην εμφανίζεται εκτεθειμένο ως προς τις δεσμεύσεις του απέναντι στην κοινωνία.

 

πηγή: tanea.gr / Βούλα Κεχαγιά

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link