Βιβλίο

«Κεραυνός» ή «χιονοστιβάδα»;

«Κεραυνός» ή «χιονοστιβάδα»;

Όποια και αν είναι η επιλογή, το δίδυμο είναι το ίδιο, επιτυχημένη συνταγή για best seller: Wilbur Smith & Chris Wakling!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το βιβλίο είναι ένα καλό δώρο, ειδικά για αυτή την περίοδο των γιορτών. Οι μικροί μας φίλοι, όπως και εμείς οι μεγαλύτεροι, αγαπούν και εκείνοι ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, δράση, ένταση και… κίνδυνο.

Ο αγαπημένος μας Wilbur Smith σε συνεργασία με τον Chris Wakling, μάς χάρισε δύο ενδιαφέροντα βιβλία εφηβικής και νεανικής λογοτεχνίας, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα αντίστοιχα ενηλίκων του συγγραφέως.

Και στα δύο πρωταγωνιστής είναι ο Τζακ Κόρτνεϊ, ένας 14χρονος που αγαπά τη φύση και έχει έντονες ανησυχίες. Έχει ζήσει όλη του τη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ακολουθεί τους γονείς του σε αποστολές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο «Κεραυνός» (εκδόσεις Bell, περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ) εκτυλίσσεται στη Ζανζιβάρη, όπου ο Τζακ με την παρέα του θέλουν να προστατεύσουν τα κοράλλια και αναζητούν χαμένους θησαυρούς. Το σκάφος τους όμως καταλαμβάνεται από πειρατές και οι μικροί μας φίλοι προσπαθούν να αποδράσουν με κάθε τρόπο. Άραγε θα τα καταφέρουν;

Με πολύ ωραία γραφή, παρουσιάζονται στο βιβλίο θέματα όπως η εκμετάλλευση των παιδιών, ο πόλεμος, η πειρατεία, αλλά και η φιλία και τα υψηλά ιδανικά.

Η «Χιονοστιβάδα» (επίσης από τις εκδόσεις Bell, δείτε εδώ) μάς ταξιδεύει στην Αρκτική, πάλι σε εξερευνητική αποστολή με τη μητέρα του, αυτή τη φορά στα χιόνια. Και εδώ όμως κάτι δεν πάει καλά.. Έχει όλη η ομάδα τον ίδιο στόχο, την προστασία του περιβάλλοντος; Ή κάποιοι το χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για σκοτεινούς σκοπούς;

Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό βιβλίο της ανερχόμενης κατηγορίας cli-fi , καθώς περιγράφονται ενδιαφέροντες τρόποι για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητα, αυξάνοντας την οικολογική μας συμπεριφορά και συνείδηση.

Εσείς ακόμα σκέφτεστε τί δώρο θα πάρετε στους μικρούς μας φίλους;

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews