Κόσμος

Κέρι: Ανάγκη άμεσης κατάπαυσης πυρός στην Ουκρανία

Κέρι: Ανάγκη άμεσης κατάπαυσης πυρός στην Ουκρανία

«Η μεγαλύτερη απειλή για την Ουκρανία είναι η ρωσική επίθεση που συνεχίζεται στα ανατολικά»

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα στο Κίεβο πως «η ρωσική επίθεση» στην ανατολική Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή για το Κίεβο και κάλεσε τη Μόσχα να δεσμευθεί «άμεσα» σε μια κατάπαυση του πυρός.

«Η μεγαλύτερη απειλή για την Ουκρανία είναι η ρωσική επίθεση που συνεχίζεται στα ανατολικά» όπου η ένοπλη σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.300 ανθρώπους μέσα σε σχεδόν δέκα μήνες, δήλωσε ο Κέρι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.
Ο αμερικανός υπουργός πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον, ενώ αναζητεί μια διπλωματική λύση, δεν θα «κλείσει τα μάτια» στα ρωσικά άρματα μάχης και τους ρώσους μαχητές που περνούν τα σύνορα με την Ουκρανία και πως η Ρωσία οφείλει «να δεσμευθεί άμεσα» σε μια κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, όπου στηρίζει τους φιλορώσους αντάρτες.

«Πρέπει να υπάρξει άμεση δέσμευση για μια πραγματική κατάπαυση του πυρός, η οποία να μην είναι μόνο ένα κομμάτι χαρτί με λέξεις, αλλά να ακολουθηθεί από συγκεκριμένες ενέργειες«, τόνισε ο Κέρι. Η Ρωσία απορρίπτει επίμονα τις κατηγορίες από το Κίεβο και τη Δύση ότι υποστηρίζει με στρατεύματα και βαριά όπλα τη φιλορωσική εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία.

πηγή

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews