Κοινωνία

Κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων

Κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων

Μπαράζ συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων όλων των βαθμίδων αλλά και ίδρυση νέων σχολικών μονάδων προβλέπει ο «νέος σχολικός χάρτης» που θα παρουσιάσουν άμεσα, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός, Συμεών Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται έξι νέα δημοτικά και έντεκα νηπιαγωγεία και συγχωνεύονται 128 δημοτικά και 74 νηπιαγωγεία. Καταργούνται 15 δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται ένα γυμνάσιο, δύο γενικά λύκεια και 14 ΕΠΑΛ καθώς και έξι λυκειακές τάξεις σε γυμνάσια. Σσυγχωνεύονται 16 γυμνάσια και λύκεια, 12 ΕΠΑΛ ενώ καταργούνται ένα γυμνάσιο και τρία ΕΠΑΛ.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται 14 ΕΠΑΛ τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εσπερινά (Μαρούσι, Αχαρνές, Ραφήνα, Σαλαμίνα, Πειραιάς, Χίος, Αγρίνιο κ.λπ.)

Τα περισσότερα δημοτικά σχολεία που συγχωνεύονται βρίσκονται στην Αττική (σε Βύρωνα, Γαλάτσι, Ζωγράφου, Ηράκλειο, Μελίσσια, Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Περιστέρι, Αιγάλεω κ.α.)

Τα επαγγελματικά λύκεια που καταργούνται είναι στη Λακωνία, στο Ζευγολατιό της Κορινθίας, στην Κύθνο και στη Ρόδο. Επίσης καταργείται το εσπερινό γυμνάσιο Σπάρτης.

Πηγή nooz

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews