Κόσμος

Κίνα: Έκκληση για μεγαλύτερη προσπάθεια στην αναμόρφωση της οικονομίας

Κίνα: Έκκληση για μεγαλύτερη προσπάθεια στην αναμόρφωση της οικονομίας

Το κινεζικό υπουργικό συμβούλιο επιδιώκει ταχύτερη πρόοδο στην αναδιάρθρωση της βιομηχανίας, παρέχοντας παράλληλα προστασία έναντι των κινδύνων και προφυλάσσοντας τον βιοπορισμό των ανθρώπων.

Έκκληση για μεγαλύτερη προσπάθεια στην αναμόρφωση της κινεζικής οικονομίας, απηύθυνε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, καθώς η ανάκαμψη δεν είναι ακόμα σταθερή.

Το κινεζικό υπουργικό συμβούλιο επιδιώκει ταχύτερη πρόοδο στην αναδιάρθρωση της βιομηχανίας, παρέχοντας παράλληλα προστασία έναντι των κινδύνων και προφυλάσσοντας τον βιοπορισμό των ανθρώπων, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε την Κυριακή, το Συμβούλιο Επικρατείας επανέλαβε ότι η Κίνα είναι σε θέση να εκπληρώσει τους οικονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του 7,5 τοις εκατό, παρά το γεγονός πως η εγχώρια και η διεθνή κατάσταση εξακολουθεί να είναι περίπλοκη.

Το Συμβούλιο ανέφερε ότι έχει λάβει μέτρα για την απελευθέρωση των επιτοκίων, τη διευκόλυνση του εμπορίου και των επενδύσεων. Τόνισε επίσης ότι αυτό το κατάφερε χωρίς να σημειωθεί αύξηση του ελλείμματος ή να υπάρξει αλλαγή στη νομισματική πολιτική. Κάλεσε παράλληλα τις αρχές σε όλα τα επίπεδα να επιταχύνουν τις αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν.

«Όταν η οικονομία βρίσκεται υπό πίεση πρέπει να ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας, ενώ όταν είναι σταθερή και υπάρχει τάση βελτίωσης πρέπει να διατηρούμε ένα καθαρό μυαλό», αναφέρει το Συμβούλιο στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει ως στόχο να αναμορφώσει την οικονομία μέσω της κατανάλωσης και όχι των επενδύσεων.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews