Κόσμος

Κίνα: Μεταμόσχευσαν το χέρι ενός άνδρα στον αστράγαλό του!

Κίνα: Μεταμόσχευσαν το χέρι ενός άνδρα στον αστράγαλό του!

Κινέζοι γιατροί μεταμόσχευσαν το χέρι ενός άνδρα που είχε ακρωτηριαστεί σε ατύχημα, στη γάμπα του, κοντά στον αστράγαλο.

Το δεξί χέρι του 25χρονου άνδρα, ο οποίος αναφέρεται με το όνομα Σιάο Ουέι, κόπηκε τον περασμένο μήνα από ένα τρυπάνι στην κεντρική επαρχία Χουνάν, αναφέρεται σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Σιαοσιάνγκ Τσεν Μπάο.

Καθώς το τραύμα ήταν πολύ σοβαρό για να κολληθεί αμέσως το ακρωτηριασμένο χέρι στη θέση του, χειρουργοί στην Τσανγκσά (πρωτεύουσα της Χουνάν) αποφάσισαν να το μεταμοσχεύσουν στο κάτω μέρος μιας από τις γάμπες του ασθενούς, ακριβώς πάνω από τον αχίλλειο τένοντα, ώστε να κρατηθεί «στη ζωή» το απαραίτητο χρονικό διάστημα.

Πρόσφατα, το Δεκέμβριο, οι γιατροί αποκόλλησαν το χέρι του Σιάο Ουέι από τη γάμπα του και το ένωσαν και πάλι στην άκρη του βραχίονά του, σε μια λεπτή επέμβαση, η οποία διήρκεσε εννέα ώρες και στέφθηκε από επιτυχία, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Σιάο Ουέι θα πρέπει στο εξής να υποβληθεί σε πολλές πρόσθετες επεμβάσεις και να ακολουθήσει μια διαδικασία επανεκπαίδευσης για να ανακτήσει την κινητικότητα του χεριού του, διευκρίνισε η Σιαοσιάνγκ Τσεν Μπάο.

Πηγή imerisia.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews