Επιστημονικά

Κινητό τηλέφωνο αναγνωρίζει τα δαχτυλικά αποτυπώματα του ιδιοκτήτη του

Κινητό τηλέφωνο αναγνωρίζει τα δαχτυλικά αποτυπώματα του ιδιοκτήτη του

Η εταιρεία HTC ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου με αναγνώριση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη.

Ο λόγος για το μοντέλο One Max, το οποίο «τρέχει» με λειτουργικό Android, διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 600 και οθόνη 5,9 ιντσών. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεγαλύτερο μοντέλο της «ναυαρχίδας» των «έξυπνων» κινητών της HTC, του μοντέλου One. Το One Max είναι η πρώτη συσκευή Android με αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων που βγαίνει στην αγορά.

Η κυκλοφορία του νέου μοντέλου αρχίζει εντός του Οκτωβρίου.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρία, η νέα συσκευή θα διατίθεται μαζί με μια ειδική θήκη, η οποία έχει ενσωματωμένη μπαταρία ώστε να επιτρέπει την επέκταση της ενεργειακής αυτάρκειας του One Max.«Η αναγνώριση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της συσκευής να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει τη συσκευή του γρήγορα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της HTC.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να «ανοίξει» ταυτόχρονα έως τρεις διαφορετικές εφαρμογές απλώς ακουμπώντας πάνω στο αντίστοιχο εικονίδιο το δάχτυλό του.«Τα δεδομένα για την αναγνώριση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα στη μνήμη της συσκευής και δεν είναι δυνατόν να αντιγραφούν. Με τον τρόπο αυτόν, εξασφαλίζεται ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλον χρήστη» προστίθεται στην ανακοίνωση της HTC.

 

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews