Κόσμος

Κοινό μέτωπο Ευρώπης – ΗΠΑ για την πάταξη τρομοκρατίας

Κοινό μέτωπο Ευρώπης – ΗΠΑ για την πάταξη τρομοκρατίας

Συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών την Κυριακή στο Παρίσι.

Από κοινού θα αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα τρομοκρατικά επεισόδια η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τους υπουργών εξωτερικών των ενδιαφερομένων να συναντώνται την Κυρική στο Παρίσι που πενθεί για τα 12 θύματα της εφημερίδας Charlie Hebdo.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, στόχος της συνάντησης θα είναι να συζητηθούν τρόποι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Πρόκειται παράλληλα για μια ευκαιρία για εκείνους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τη Γαλλία, την απόρριψη της τρομοκρατίας, αλλά επίσης για να ανταλλάξουν απόψεις μαζί μας για την κοινή αυτή πρόκληση που μας απευθύνουν οι τρομοκράτες και η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί συλλογικά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πέραν αυτής», εξήγησε ο Καζνέβ.

Λίγο νωρίτερα αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης είχε δηλώσει ότι ο Έρικ Χόλντερ θα μεταβεί στο Παρίσι την Κυριακή για να συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο για την τρομοκρατία, έπειτα από πρόσκληση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, διευκρίνισε η ίδια πηγή, και θα αφορά «συζητήσεις για τον τρόπο εντοπισμού τρομοκρατικών απειλών, σύλληψης ξένων μαχητών και αποτροπής του βίαιου εξτρεμισμού».

πηγή

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews