Ελλάδα

Κοινωνική δομή άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δήμο Κερατσινιου-Δραπετσώνας

Κοινωνική δομή άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δήμο Κερατσινιου-Δραπετσώνας

Εδώ και δυο χρόνια λειτουργεί στο Δήμο μας Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο προσφέρει πολλές υπηρεσίες προς του αδύναμους Δημότες της πόλης μας. Το Κοινωνικό παντοπωλείο της Ουνέσκο βρίσκεται επί της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Εκεί λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο (που δίνει τρόφιμα σε 150 οικογένειες κάθε μήνα) κοινωνικό συσσίτιο που προσφέρει φαγητό σε άλλες 130 οικογένειες καθημερινά!Κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικοί λειτουργοί,παιδική βιβλιοθήκη και παιδότοπος και στα παιδιά τους κάνουμε δωρεάν τα γενέθλια τους εδώ (τούρτες και φαγητά για τους φίλους τους). Έχουν μπανιέρες -3 αντρών και 3 γυναικών – για καθημερινή καθαριότητα για όποιον θέλει και πλυντήρια για τα ρούχα τους!

Το συγκεκριμένο παντοπωλείο έγινε σε συνεργασία της Ουνέσκο, του Δήμου Κερατσινίου και του Δήμου Περάματος. Ο Λουκάς Τζανής είχε παραχωρήσει το κτίριο και έδινε και κάποια τρόφιμα. Τώρα από τι μαθαίνω ότι ο Δήμος δε δίνει τίποτα.

Θα συνεχίσει άραγε και η νέα δημοτική αρχή να στηρίζει αυτή την τόσο μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε και οι ωφελούμενοι να συνεχίσουν να δέχονται όλα όσα δέχονται μέχρι τώρα και οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται;

Του Χρήστου Σγαρδέλη

Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews