Ελλάδα

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με Πρωθυπουργό τον Σωκράτη Κόκκαλη

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με Πρωθυπουργό τον Σωκράτη Κόκκαλη

Του Χρήστου Σγαρδέλη

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η αγορά έχει παγώσει, το χρήμα δε κινείται και ο Αλέξης Τσίπρας είναι παγιδευμένος μεταξύ Ευρώπης-Καμμένου-Ομάδα Λαφαζάνη. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει πάρει πάνω του την διαπραγμάτευση με τους Δανειστές μας αλλά είναι όμηρος συντεχνιών, συμφερόντων και προεκλογικών δεσμεύσεων. Επίσης έχει υποστεί μεγάλη φθορά από την Δεξιά στροφή με τις ευλογίες Κώστα Καραμανλή (Παυλόπουλος, Σπηλιωτόπουλος κ.α.)

Η Ν.Δ βρίσκεται αρκετά μειωμένη δημοσκοπικά με την ομάδα Καραμανλή να έχει γείρει στον Τσίπρα, την Ντόρα και τον Κυριάκο να ετοιμάζονται για τη διαδοχή Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αλλά δεν παραιτείται.

Το ΠΟΤΑΜΙ έχει σταθερά τα ποσοστά του στις Δημοσκοπήσεις και είναι το μόνο αμετάβλητο δημοσκοπικά κόμμα. Είναι έτοιμο σε πιθανά ρήγματα στην Κυβέρνηση Καμμένου να δώσει χείρα βοηθείας. Βέβαια η τακτική Θεοδωράκη είναι εντελώς λανθασμένη. Λειτουργεί ως “Καίσαρας”.

Το ΠΑΣΟΚ μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας να έχει πάρει τον κατήφορο και όσο πλησιάζει το Συνέδριο όπου ο Βενιζέλος έχει δηλώσει πως θα παραιτηθεί η μάχη για την Καρέκλα είναι έντονη. Φώφη, Κωνσταντινόπουλος, Λοβέρδος είναι οι πρώτοι φερόμενοι μνηστήρες. Βέβαια προσωπικά πιστεύω πως ο Βενιζέλος στο τέλος θα προσπαθήσει να παίξει το δικό του παιχνίδι για να παραμείνει στην ηγεσία. Οφείλων βέβαια να ομολογήσω πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο μόνος σοβαρός πολιτικός σ αυτή τη Βουλή και ο μόνος που κάνει πραγματική αντιπολίτευση

Ο Καμμένος ή αλλιώς ο νέος “Κουβέλης” είναι δεδομένο πως αν γίνουν εκλογές δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή. Αυτό οφείλεται στην αρκετά κακή του πορεία ως Υπουργός Αμύνης όπου έχει κάνει τεράστια λάθη και έχει ακήσει κάκιστη εξωτερική πολιτική.

Η λύση για μένα σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, οικονομικά και όχι μόνο, είναι να γίνει Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας Τεχνοκρατών που θα έχουν την στήριξή ΟΛΩΝ των Κομμάτων του Συνταγματικού τόξου. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΝΔ. Το πρόσωπο που μπορεί να ηγηθεί υπάρχει. Είναι μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της χώρας, άκρως επιτυχημένος επιχειρηματίας, πρώην Πρόεδρος της μεγαλύτερης Ομάδας της χώρας αλλά είναι και ένας άνθρωπος με άριστες σχέσεις με τα μεγάλα επιχειρηματικά κεφάλαια Παγκοσμίως. Ο λόγος για τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews