Ελλάδα

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ζητάει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ζητάει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε το κόμμα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Παράλληλα ο κύριος Παπαμιμίκος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πολύ  κρίσιμο σημείο το ΠΑΣΟΚ καθώς οι εξελίξεις θα είναι σημαντικές για το πολιτικό σύστημα.
Επιπλέον ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η πορεία του ΠΑΣΟΚ θα επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στο πολτικό σύστημα των σαράντα τελευταίων ετών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο δικομματισμός κυριάρχησε τα 40 τελευταία χρόνια” ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “έως το 2011 δε ζητήσαμε συγκλίσεις και δε διαμορφώσαμε καμιά κουλτούρα συνεργασιών.Με γιγαντωμένο το λαικισμό φτάσαμε στο 2012.

Οφείλω να πω ότι μέσα από τη συνεργασία που είχαμε έδωσε πολλά στην Ελλάδα, καθώς κρατήσαμε όρθια την πατρίδα. Δεν ταυτίστηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης, δεν αποφύγαμε τα λάθη και τις αδικίες. Την αποστολή που μας ανέθεσαν οι πολίτες την υπηρετήσαμε στο ακέραιο”.

Από την άλλη πλευρά ο Ανδρέας Παπαμιμίκος υπεραμύνθηκε των επιλογών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι “ασκήσαμε διακυβέρνηση ευθύνης. Εμείς στο τέλος πληρώσαμε το κόστος της διάσωσης της χώρας καθώς δε παίξαμε παιχνίδια στις πλάτες της χώρας όπως έκαναν άλλοι προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Για ελάχιστες διαφορές δε φτάσαμε σε συμφωνία, από την άλλη η βουλιμία ορισμένων οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και φτάσαμε στο σημερινό σημείο. Κανένας πολιτικός οργανισμός δε μπορεί να υλοποιήσει μόνος του τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται”.

O γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μια δήλωση που θα συζητηθεί καθώς προέτρεψε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. “Ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει τη δική του υπέρβαση και να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλες τις πλευρές” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Aκόμη υπογράμμισε ότι  μετά τη συμφωνία θα χρειαστεί να περάσουν μια σειρά εφαρμοστικοί νόμοι για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές. «Όλα αυτά απαιτούν θάρρος και πρόσωπα που θα αγνοήσουν το πολιτικό κόστος προς όφελος της πατρίδας. Τέτοια πρόσωπα, υπάρχουν σε όλο το φάσμα του ευρωπαϊκού τόξου. Σε όλες τις δυνάμεις της μετριοπάθειας, της λογικής και της συνεννόησης. Αυτές οι δυνάμεις, αυτές οι αντιλήψεις αυτά τα πρόσωπα, οφείλουν να συναντηθούν και να συστρατευθούν στην εθνική προσπάθεια. Μακριά από ιδεοληψίες, κομματικές αγκυλώσεις και αναχρονιστικούς διχασμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews