Ελλάδα

Κλείνουν 7.000 μικρομεσαία ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Κλείνουν 7.000 μικρομεσαία ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Τα προβλήματα του ελληνικού τουρισμούΟ πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Τσακίρης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι είναι αμφίβολη η βιωσιμότητα 6.000 έως 7.000 ξενοδοχείων μικρής και μεσαίας δυναμικότητας, από τα 9.500 που υπάρχουν συνολικά στη χώρα, παρά την «ευημερία του αριθμού αφίξεων τουριστών».

«Το κόστος λειτουργίας μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης πλέον είναι σημαντικά αυξημένο, λόγω της επιπρόσθετης φορολογίας, με αποκορύφωση τον ΦΑΠ και το χαράτσι», από το οποίο έχουν εξαιρεθεί αρκετοί όλλοι κλάδοι της οικονομίας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ξενοδόχος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του ομίλου Aldemar.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Κεφαλλονιάς, Σπύρος Γαλιατσάτος, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σοβαρά προβλήματα υφίστανται από τη σχέση με τους tour operators, καθώς έχουν μειώσει από 50% σε 25% τις προκαταβολές τους για τις κρατήσεις (early booking), ενώ πληρώνουν τα ξενοδοχεία έως και 90 ημέρες μετά τη διαμονή.

Όπως τονίζει ο κ. Γαλιατσάτος, αυτή η κατάσταση δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην ταμειακή ρευστότητα των ξενοδοχείων.

Τα χαράτσια, το πάγωμα της χρηματοδότησης από τις τράπεζες, το κόστος της γραφειοκρατίας από την αναδιάρθρωση των περιφερειακών γραφείων του ΕΟΤ, συνθέτουν μια εικόνα διόλου κολακευτική για τον κλάδο, επισήμανε.

Πηγή:parapolitika.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews