Κοινωνία

Koινό μέτωπο κατά του φασισμού

Koινό μέτωπο κατά του φασισμού

Aντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιεί από χθες το Δημόσιο.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους πολίτες «να διατρανώσουν όλοι μαζί τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να καταδικάσουν τις ναζιστικές και εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες τις αναγκαίες νομοθετικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της νεοναζιστικής βίας».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο έχουν απευθύνει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση καθηγητών και δασκάλων και φοιτητών  στο Σύνταγμα, όπως και η συναυλία που έγινε μετά το αντιφασιστικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί από τις 11:30 θα είναι οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός» για λόγους ασφαλείας και για όσο διαρκεί η συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από αύριο και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο μέτωπο της Παιδείας, διήμερη απεργιακή κινητοποίηση για την Δευτέρα και Τρίτη έχουν προκηρύξει οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έχει εξαγγείλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία, ενώ από την Τρίτη 48ωρη απεργία. Στις 12.30 το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, μαζί με την ΟΛΜΕ.

ΣΥΡΙΖΑ

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του  ΣΥΡΙΖΑ «αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα».

«Δεν πρέπει όμως να μείνουμε μόνο στην καταδίκη του ειδεχθούς πολιτικού εγκλήματος», επισημαίνει η Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «εξίσου απαραίτητο είναι να διεκδικήσουμε μαχητικά το ξήλωμα του χρυσαυγίτικου μηχανισμού βίας και το κόψιμο της σύνδεσης του φασιστικού παρακράτους με τα σώματα ασφαλείας».

«Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει στην άθλια θεωρία των δύο άκρων, η αναχαίτιση της φασιστικής απειλής εναπόκειται στην ενεργοποίηση των δημοκρατικών πολιτών» τονίζεται.

Η  προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 5:30 μμ

ΔΗΜΑΡ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο απηύθυνε και η ΔΗΜΑΡ «Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον κόσμο της διανόησης, να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδήλωση και να πουν ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αγίας Κωνσταντίνου.

ΠΑΣΟΚ

Κάλεσμα με τη σειρά της απευθύνει και η Χαριλάου Τρικούπη «Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας».

ΑΝΕΛ 

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο κατά της ναζιστικής βίας  θα συμμετάσχουν και οι  Ανεξάρτητοι Έλληνες.

ΔΡΑΣΗ

Κάλεσμα στα μέλη της να συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις που εκφράζουν την αντίθεση στη βία, τον ρατσισμό και τον φασισμό απευθύνει η Δράση με ανακοίνωσή της.

«Η Δράση καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από συλλογικούς φορείς και ομάδες πολιτών και εκφράζουν την αντίθεση στη βία, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός κοινού μετώπου απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στα φαινόμενα βίας» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Αυτό προϋποθέτει τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, τον σεβασμό του θεσμικού πλαισίου και κυρίως την ενίσχυση της δημοκρατικής συνείδησης των πολιτών».

 

πηγή: thepaper.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews