Ελλάδα

“Koινωνική Επιταγή” για την επιδότηση σίτισης προτείνει η Βουλή

“Koινωνική Επιταγή” για την επιδότηση σίτισης προτείνει η Βουλή

Τη χρήση της «Κοινωνικής Επιταγής» προκειμένου να διευκολυνθεί η επιδότηση σίτισης που προβλέπει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προτείνει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεση που συνέταξε για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας.

Βάσει του νομοσχεδίου το μέτρο της επιδότησης σίτισης θα αφορά σε 300.000 άτομα (φυσικά πρόσωπα) που αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας, ενώ η επιδότηση θα παρέχεται με εκπτωτικά κουπόνια ή άλλο ηλεκτρονικό τρόπο για την προμήθεια ειδών σίτισης.

Σημειώνεται πως για τη χορήγηση της επιδότησης σίτισης θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των εισοδημάτων των δικαιούχων από κάθε πηγή. Το ύψος δε του εισοδήματος θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας για αγορά προϊόντων από επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συνεργαστούν.

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεση που συνέταξε για τις επιμέρους ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αναφέρει μεταξύ άλλων πως ως δυνητικό μέσο παροχής υπηρεσιών ή αγαθών στο πλαίσιο προγραμμάτων ή δράσης κοινωνικής προστασίας, ιδίως, των αστέγων έχει θεσπισθεί ήδη με το ν. 4254/2014 η «Κοινωνική Επιταγή».

πηγή: enikonomia.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews