Κοινωνία

Το κομμένο κεφάλι του Άρη Βελουχιώτη σαρώνει το διαδίκτυο-ΦΩΤΟ

Το κομμένο κεφάλι του Άρη Βελουχιώτη σαρώνει το διαδίκτυο-ΦΩΤΟ

Αυτή είναι Φώτο του Άρη Βελουχιώτη αμέσως μετά το θάνατο του, την αυτοκτονία του στις 15 Ιουλίου το 1945 και ύστερα από τη διαφωνία με τις θέσεις του ΚΚΕ, σχετικά με τη συμφωνία της Βάρκιζας και τη παράδοση των όπλων, την όποια υπέγραψαν οι τότε σύντροφοι του, που αμέσως μετά τις υπογραφές εστράφησαν εναντίον του. Η φωτογραφία αυτή  σαρώνει αυτές τις μέρες το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις ενώ παράλληλα εγείρει νέα ερωτηματικά για το τι ακριβώς έγινε μετά το θάνατο του.

Η εικόνα αυτή του αποκεφαλισμένου πλέον Άρη Βελουχιώτη (του κατά κόσμο Αθανασίου Κλάρα) «του αρχηγού των άτακτων», είχε σταλεί στην εφημερίδα Ακρόπολη στις 17 ή 18 Ιουλίου αλλά δε δημοσιεύτηκε ποτέ.

Άρης Βελουχιώτης Ενώ με βάση τον Κλέων Ιωαννίδη και τη Βασιλική Μτετατρούλου, διαχειριστές του blog  xyzcontagion.wordpress.com που τη δημοσιεύεσαι, αποτελεί τη μοναδική ανφάς Φώτο του αγωνιστή του Ε.Α.Μ. αμέσως μετά το θάνατο του και μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ούτε στη βιβλιογραφία της  Εθνικής Αντίστασης, ούτε σε κάποιο από τα ντοκιμαντέρ που έχουν γίνει, ούτε σε κάποιο αφιέρωμα, το μόνο που είχαμε μέχρι σήμερα ήταν μια εικόνα του γενειοφόρου καβαλάρη κρεμασμένο πλέον για παραδειγματισμό στη κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Με το ζήτημα αυτό ασχολείται και η εφημερίδα «Έθνος» που αναδεικνύει αντιδράσεις και ερωτηματικά σχετικά με το θέμα της γνησιότητας της φωτογραφίας, ενώ αναφέρει χαρακτηρίστηκα  «άνθρωποι οι οποίοι έχουν ασχοληθεί εκτενώς με  το θέμα εκφράζουν ενστάσεις. Θεωρούν εξαιρετικά αμφίβολο να υπάρχει τέτοιο ιστορικό τεκμήριο το οποίο παρέμενε στα αζήτητα σχεδόν επτά δεκαετίες».

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews