Ελλάδα

Κωνσταντινόπουλος: Δεν θα διαπραγματευτούμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το e-mail που έφυγε την Κυριακή

Κωνσταντινόπουλος: Δεν θα διαπραγματευτούμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το e-mail που έφυγε την Κυριακή

«Η χώρα έχει φτάσει στο τέλος μιας προσπάθειας, εμείς ούτε σκίσαμε μνημόνια ούτε διαγράψατε μνημόνια σε ένα βράδυ και σήμερα πρέπει να αποφασίσουμε έναν ασφαλή δρόμο εξόδου».

Για την εμπλοκή που έχει προκύψει με την τρόικα μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» στα «Παραπολιτικά 90.1 Fm».

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι «παίζουν καθυστερήσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις σκληρές απαιτήσεις της τρόικα. «Εμείς βρισκόμαστε σε καλό δρόμο ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το email που έφυγε την Κυριακή του κ. Χαρδούβελη και τους καλούμε αντί να ανταλλάσσουμε email να έρθουν στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα» σημείωσε.

Για την επιστροφή των εταίρων στην Αθήνα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε «ότι πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έρθουν στην Αθήνα για να μπορέσουμε να συζητήσουμε και να κλείσουμε την συμφωνία».

Σε σχετική ερώτηση για την αναφορά του Εuroworking Group περί «βραχύβιας τεχνικής παράτασης»- πιθανόν για ένα μήνα-, αλλά και το θέμα των ημερομηνιών για την προεδρική εκλογή, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε: «Δεν το νομίζω ότι είναι το θέμα το χρονικό του ενός μήνα ή των δύο μηνών νομίζω ότι αυτό που καταλαβαίνουν και οι εταίροι μας αλλά και το κατανοούμε και όλοι ότι και αυτοί έχουν στο μυαλό τους την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας το οποίο είναι ένα κομβικό σημείο για το πως θα προχωρήσει η χώρα.

Νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβεί το επόμενο δίμηνο και δεν νομίζω ότι η χώρα θα έχει κάποιο πρόβλημα αν κάνει εκλογές στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου Από εκεί και πέρα οι βουλευτές πρώτα θα αποφασίσουν αν υπάρχει πρόεδρος της Δημοκρατίας και πολιτική σταθερότητα στην χώρα και από εκεί και πέρα ανάλογα με το αποτέλεσμα θα κληθούν και οι πολίτες να αποφασίσουν. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, είναι κάτι το οποίο δεν κρύβεται ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη»

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που έχει ανοίξει περί επίσπευσης της προεδρικής εκλογής (νωρίτερα από το Φεβρουάριο), ο υφυπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ηρεμία, εκφράζοντας την άποψη ότι «αυτό δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά, εγώ αυτό που θέλω να γίνει είναι ότι πρέπει να γίνουν τα πράγματα με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξει πανικός γιατί ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Και επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα ξαναζούμε μέρες 2011 -2012 πρέπει να υπάρξει μια ηρεμία, να καταλάβει ο κόσμος ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα όλων αυτών των κινήσεων για να μπορεί να κινηθεί καλύτερα και με ασφάλεια», είπε. Και συνέχισε: «Δεν νομίζω ότι το πρόβλημά μας είναι για είκοσι μέρες η διαφορά».

Αφήνοντας αιχμές τόσο για τις «επίμαχες» δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, όσο και του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος πρόσθεσε είναι καιρός όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους : «Η χώρα έχει φτάσει στο τέλος μιας προσπάθειας, εμείς ούτε σκίσαμε μνημόνια ούτε διαγράψατε μνημόνια σε ένα βράδυ και σήμερα πρέπει να αποφασίσουμε έναν ασφαλή δρόμο εξόδου. Είναι εκ των πραγμάτων ένα κομβικό σημείο η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» είπε.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί εξόδου από τα μνημόνια, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι όλο αυτό το διάστημα των διαβουλεύσεων το ΠΑΣΟΚ κράτησε μια υπεύθυνη στάση, συμπληρώνοντας ότι κάποιοι έδωσαν έναν υπερβολικό τόνο αισιοδοξίας: «Εγώ και η παράταξή μου αξιολόγησε σωστά και είπε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν από τη μέρα που είχαμε συναντήσεις στο εξωτερικό η κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Υπήρξαν φωνές που κατά την άποψή μου έδωσαν έναν υπερβολικό τόνο αισιοδοξίας. Εμείς είχαμε μια συνεπή στάση, αυτή τη συνεπή στάση πρέπει η κυβέρνηση να κατανοήσει αυτή τη στιγμή ποιο είναι το διακύβευμα αλλά πρέπει να το κατανοήσουν και άλλοι όμως» υπογράμμισε. «Πρέπει να το κατανοήσουν και οι εταίροι οι οποίοι παίζουν καθυστερήσεις αλλά αναλογιζόμαστε γιατί παίζουν καθυστερήσεις; Μήπως επειδή αύριο το πρωί, σου λέει, μήπως δεν εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας;» διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς αν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, ο υφυπουργός σημείωσε ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από το κλίμα που θα υπάρχει μέχρι εκείνη της στιγμή» ασκώντας, παράλληλα, κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πυροδοτεί με τις δηλώσεις του εντάσεις:

«Τις τελευταίες μέρες υπήρξε ένας φόβος απ΄ ότι κατάλαβα για το τι θα γίνει, ακούω διάφορους ανεξάρτητους βουλευτές … και ακούω διάφορα .Όμως αυτό θα εξαρτηθεί από το κλίμα που θα υπάρχει μέχρι εκείνη της στιγμή. Βεβαίως το θέμα της “αποστασίας και του χρηματισμού” και όλα αυτά που ακούγονται καταλαβαίνετε ότι δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα και αυτό το ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και το παίζει πιο έντονα» είπε χαρακτηριστικά.

πηγή

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews