Ελλάδα

Κωνσταντινόπουλος: Ενεργοποίηση δράσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους και ανέργους

Κωνσταντινόπουλος: Ενεργοποίηση δράσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους και ανέργους

«Για την τόνωση της επιχειρηματικότητας που είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την ανάταξη της ελληνικής Οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Το «πράσινο φως» για δύο εμπροσθοβαρείς δράσεις από το νέο ΈΣΠΑ, ύψους 100 εκατ. ευρώ έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με σκοπό την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Ο κύριος Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε τις δράσεις με ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό του στο facebook, αναφέροντας ότι είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την ανάταξη της οικονομίας, καθώς και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας:

Στο πλαίσιο της προσπάθειας μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την τόνωση της επιχειρηματικότητας που είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την ανάταξη της ελληνικής Οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ενεργοποιούμε δύο σημαντικές εμπροσθοβαρείς δράσεις από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100εκ. ευρώ, με την προδημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων.

Συγκεκριμένα οι δράσεις αφορούν:

– Την Μικρή και Μεσαία Επιχειρηματικότητα με ύψος χρηματοδότησης 50 εκ. ευρώ και στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων , δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές. Σημειώνεται ότι η δράση αφορά επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ , ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 40% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί της συνολικής Δημόσιας δαπάνης.

– Το Ανθρώπινο Δυναμικό και συγκεκριμένα άνεργους συμπολίτες μας, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων καθώς και θέσεων απασχόλησης , συνολικoύ ύψους χρηματοδότησης 50 εκ. ευρώ. Η δράση αυτή αφορά έργα ύψους από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της Δημόσιας Δαπάνης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στις επόμενες ημέρες, στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr

πηγή

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews