Ελλάδα

Κωνσταντινόπουλος: Nα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο μέσα σε μια σοβαρή λύση για να αναπνεύσει η χώρα

Κωνσταντινόπουλος: Nα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο μέσα σε μια σοβαρή λύση για να αναπνεύσει η χώρα

«Κρατάμε ψηλά την ευθύνη και στο παρόν και στο παρελθόν και στο μέλλον» σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

«Δεν ήμασταν πολύ αισιόδοξοι για την πρώτη ψηφοφορία όλοι αλλά και μερικοί ανεξάρτητοι βουλευτές νομίζω αδικούν τον εαυτό τους να καταψηφίζουν μέσα και στα κανάλια να λένε ότι ψηφίζουν μετά» είπε o υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αφορμή την άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (Παραπολιτικά 90.1 FM)

Για την ανεπίσημη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ο υφυπουργός τόνισε πως «θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο όμως μέσα σε μια σοβαρή λύση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να αναπνεύσει και να πάει μπροστά. Από εκεί και πέρα κατανοώ ότι ο καθένας μπορεί να πει του ειδικού σκοπού ή το ένα ή το άλλο αλλά θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα για να μην υπάρχει άλλοθι σε κανέναν ότι δεν θέλει να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε αυτή τη δεδομένη κατάσταση θα το κάνουμε και το πράττουμε καθημερινά γιατί πιστεύουμε ότι η ευθύνη όλων μας είναι να εκλέξουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα ένα βήμα πιο μπροστά». Και πρόσθεσε: «Αν αύριο κάποιος πει ότι ναι να βγάλουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας και να κάνουμε εκλογές σε δύο μήνες ή τρεις αυτό όπως καταλαβαίνετε επιτείνει την αστάθεια στην χώρα.

Αν υπάρχει μια ολοκληρωμένη λύση και για αυτό ζητήσαμε από τα κόμματα να μιλήσουν , όπου η κυβέρνηση θα μπορέσει να πάει να διαπραγματευτεί πάνω στη βάση αυτή που είχαμε πει και συμφωνήσει με τους εταίρους μας και θα ολοκληρώσουμε αυτή την διαδικασία και θα δοθεί το χρονικό περιθώριο για να μπορέσει η χώρα να ανασάνει με χαρά να το δούμε

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών πριν το τέλος του 2015, ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε «κοντά στην ολοκλήρωση της τετραετίας από εκεί και πέρα δεν έχει αξία να πει κάποιος ψηφίζω σήμερα πρόεδρό και σε δύο ή τρεις μήνες ελάτε να κάνουμε πάλι εκλογές, αυτό σημαίνει ότι επιτείνουμε την αβεβαιότητα και δημιουργούμε μεγαλύτερα προβλήματα στην χώρα»

Σε σχετική ερώτηση για μια κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος παρατήρησε ότι «οι πολιτικές είναι το βασικό , δεν είναι αυτή τη στιγμή η αλλαγή του πρωθυπουργού όπως και το πρόβλημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν είναι το πρόσωπο. Αυτό το θέμα, πρόσθεσε, δεν το έχουμε θέσει και δεν το βάζουμε στο τραπέζι περιμένουμε αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση με τα χαρακτηριστικά που σας είπα ώστε να μην υπάρξει άλλοθι σε κανέναν… Εμείς τους λέμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο όμως κατανοώ από την άλλη ότι αυτά τα περιθώρια λιγοστεύουν»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε με έμφαση πως «εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη και στο παρόν και στο παρελθόν και στο μέλλον και εννοώ ότι εμείς δεν θεωρούμε το ΠΑΣΟΚ ως εταίρο της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον θεωρούμε εταίρο της χώρας»

Και εξήγησε: «με την ευθύνη που μας αναλογεί μπορούμε να συνεργαστούμε με βάση προγράμματος όμως και όχι με νταούλια τα οποία θα χτυπάνε και θα χορεύουν οι αγορές… Εκτιμώ ότι αυτό το καταλαβαίνουν όλοι και δεν θα βάλουν τη χώρα σε οποιαδήποτε περιπέτεια. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό δεν μπορούμε εμείς να συνεργαστούμε όμως επειδή τα προγράμματα αλλάζουν και η ΝΔ είχε τα Ζάππεια δεν τα υλοποίησε, εμείς λέμε κάτι απλό λέμε στον κόσμο ότι εμείς θέλουμε τη δύναμη αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μπορούμε να εγγυηθούν την ασφαλή πορεία της χώρας».

Ερωτηθείς πότε θα εκδηλωθεί επίσημα η πρωτοβουλία τους για μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ο κ. Κωνσταντινόπουλος παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, λέγοντας ότι «την εκδήλωσε και χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κοινοβουλευτική ομάδα που την αποδέχτηκε ότι τα κόμματα πια πρέπει να μιλήσουν επίσημα. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και τα κόμματα πρέπει να μιλήσουν καθαρά, να πουν τι θέλουν να κάνουν».Καταλήγοντας, ο κ. Κωσνταντινόπουλος εκτίμησε ότι «είναι πολύ δύσκολο για αυτό εμείς προετοιμαζόμαστε και για το ενδεχόμενο εκλογών».

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews